Ottawa Senators teki kesällä ison päätöksen ja jätti tekemättä jatkosopimuksen seurassa 15 vuotta pelanneen kulttihyökkääjän Chris Neilin kanssa.

Kaikki uransa 1026 NHL-ottelua Senators-paidassa pelannut Neil tahkosi viime kaudella 53 runkosarjaottelua ja summasi tehopisteet 1+3=4. Pudotuspeleissä 38-vuotias konkari mahtui vain kaksi kertaa konferenssifinaaleihin päässeen Senators-ryhmän kokoonpanoon.

Vuoden 1998 varaustilaisuuden kuudennella kierroksella (161.) Senatorsiin varattu Neil uskoo, että seuran GM Pierre Dorion ja apulais-GM Randy Lee olisivat halunneet pitää hänet joukkueessa vielä ensi kaudella.

– Kunnioitan paljon Randyä ja Pierreä. Minusta tuntuu, että jos jatkoni olisi heistä kiinni, olisin saanut pysyä Senatorsissa, Neil kertoo Ottawa Citizen -lehden haastattelussa.

Syypäänä lähtöpasseihin Neil pitää Senatorsiin viime kaudella tullutta päävalmentajaa Guy Boucheria.

– He antoivat päätöksen valmentajan käsiin, ja sillä on paljon merkitystä. Jostain kumman syystä Guy ei koskaan antanut minulle mahdollisuutta näyttää, että voin pelata. Jopa ennen kuin loukkaannuin jouduin olemaan katsomossa muutaman ottelun ja näin kirjoitukset seinällä, Senators-legenda kritisoi.

– Minulla on vielä paljon asioita tehtävänä. Uskon, että voin vielä pelata ja tehdä tulosta, Neil jatkaa.

NHL:ssä uskotaan myös samaan. Useat NHL-seurat ovat olleet urallaan 1026 NHL-ottelua tehoin 112+138=250 pelanneen konkarin perässä läpi kesän.

Ensi kauden joukkuetta yli 2500 jäähyminuuttia urallaan keränneelle Neilille ei kuitenkaan ole vielä löytynyt.

– Minulla on ollut mahdollisuuksia mennä toisiin joukkueisiin. Vielä ei kuitenkaan ole löytynyt sopivaa seuraa minulle sekä perheelleni, Neil kertoo TSN 1200 Radio Ottawalle.

– Tämä on ensimmäinen syyskuu 20 vuoteen, kun minulla ei ole paikkaa, minne mennä, eikä se johdu NHL-seurojen kiinnostuksesta. Ajattelen vain, mikä olisi paras vaihtoehto minulle. Neuvottelen vielä muutaman joukkueen kanssa ja katson sen jälkeen eteenpäin.