Suomi lähtee selvänä ennakkosuosikkina kaatamaan torstaina Tanskaa alle 20-vuotiaiden MM-kisojen toisessa alkulohkon ottelussa.

Avausottelunsa Kanadalle hävinnyt Leijona-ryhmä ei voi lähteä takki auki illan otteluun, vaikka Tanska hävisikin USA:lle oman avausmatsinsa 9-0.

Mikäli Tanska ei sekoita ketjujaan, on sen ykkösnyrkki valmiina haastamaan Suomen, sillä kärkipelaajat ovat NHL-lupauksia.

SuomiKiekko esittelee nyt Kanadaa vastaan pelanneen Tanskan ykkösketjun, johon kannattaa kiinnittää huomiota:

Vasemmassa laidassa viilettää San Jose Sharksin seitsemännen kierroksen varaus Joachim Blichfeld. 19-vuotias 187-senttinen hyökkääjä on tehnyt Pohjois-Amerikassa juniorisarja WHL:ssä kahden kauden aikana 89 ottelussa 88 tehopistettä.

Blichfeld pelasi ennen siirtymistään WHL:ään Ruotsissa juniorikiekkoa. Jo vuosi sitten hän iski nuorten MM-kisoissa viidessä ottelussa tehot 3+1.

Tanskan ykkössentterinä pelaa puolestaan HPK:n kanssa kahden vuoden sopimuksen tehnyt Nikolaj Krag, jolla on myös NHL-varaus St. Louis Bluesin kanssa.

Myös Krag on isokokoinen (190cm), mutta taitava pelaaja, joka tähtää urallaan korkealle. Hän kuului jo viime kaudella ruotsalaisseura Röglen A-junioreiden parhaimmistoon ja edusti Rögleä myös Ruotsin pääsarjassa SHL:ssä viiden ottelun verran.

Tällä kaudella pelejä on kertynyt HPK:n A-junioreissa sekä lainasopimuksilla Mestiksessä ja Tanskan pääsarjassa.

Oikealla laidalla pelaa Tanskan jääkiekon yksi lupaavimmista pelaajista. Vasta 18-vuotias Jonas Røndbjerg pelaa jo toista kauttaan SHL:ssä Växjö Lakersin riveissä.

Lisäksi hän on Vegas Golden Knightsin kolmoskierroksen varaus viime kesältä. Hyvin liikkuva ja kamppailuihin valmis hyökkääjä on tehnyt vaativassa Ruotsin pääsarjassa tällä kaudella 25 ottelussa tehot 5+2.

Suomella ei ole varaa selänsuoristeluun varsinkaan Tanskan kärkipelaajia vastaan, joille ottelun vauhti ei tule eroamaan arkipäivästä millään tavalla.