Tässä on varmasti Liigan historian erikoisin hattutemppu – vastustajat tunaroivat aina saman miehen edessä! (video)

Rauman Lukon hyökkääjä Heikki Liedes teki illan Liiga-kierroksella KooKoon verkkoon liigauransa ensimmäisen hattutempun.

Tuollainen ilta ei yleensäkään kovin helpolla häivy mielestä, mutta tapa, jolla hattutemppu syntyi, tekee siitä varmasti ikimuistoisen niin Liedekeselle kuin monelle jääkiekon seuraajalle.

Liedes sai nimittään tehdä kaikki kolme osumaansa vastustajan puolustajien järkyttävien virheiden seurauksena.

Liedeksen illan ensimmäinen syntyi avauserässä, kun KooKoon puolustaja Ville Järvinen tunaroi kiekon kanssa keskialueella oikein kunnolla. Ensin Järvinen kadotti kiekon, kaatui sitten Lukon hyökkääjän Joakim Hilldinigin jalkoihin, ja Liedes pääsi Chris VandeVelden kanssa kahdella yhtä eli KooKoon puolustajaa Miikhali Teppoa vastaan. Liedes laukoi lujan rannelaukauksen KooKoon maalivahdin Juha Järvenpään ohi.

Kolmannen erän ensimmäisessä vaihdossa KooKoon puolustaja Miro Keskitalo löi hyökkäyssiniviivalla ohi kiekosta, rimpuili hetken Liedeksen kintereillä mutta kaatui ja saattoi lopulta vain katsella kaukaa, kun Liedes karkasi läpiajoon. 0–2 syntyi hallitulla viimeistelyllä.

0–4-maalin syntyhistoria oli kovin samankaltainen. Tällä kertaa Ville Järvinen huitoi siniviivalla ohi kiekosta, kaatui, ja Liedes nappasi kiekon. Illan sankari pääsi viimeistelemään hattutemppunsa tyhjään maaliin.

Katso video Liedeksen erikoisesta hattutempusta tästä linkistä.