Suomi pääsi kolmannessa erässä paremmin peliin mukaan Kanadaa vastaan 4-2-tilanteessa. Nuoret Leijonat olivat jo erittäin lähellä kaventaa tilanteen yhden maalin eroksi, kun ottelua oli vielä lähes yhdeksän minuuttia jäljellä.

Puolustaja Cal Footen heittäytyminen kohti maaliviivalle pyörinyttä kiekkoa pelasti kuitenkin Kanadan viime hetkillä. Käsi ojossa kohti maalia sukeltanut puolustaja sai kätensä kiinni kiekkoon, kun peliväline oli ylittämässä maaliviivaa.

Foote roiskaisi kiekon väljemmille vesille, minkä jälkeen tilanne kuivui kasaan, vaikka Suomen pelaajat tuulettivat jo kavennusosumaa.

Tilanne tarkistettiin videolta, mutta tuomio oli selvä – kiekko ei ylittänyt kokonaan maaliviivaa. Lisäksi kädellä pelaaminen oli täysin sallittua, sillä Foote ei sulkenut kiekkoa kätensä alle.

Katso upea pelastus tästä linkistä!