Philadelphia Flyersin suomalaishyökkääjä Valtteri Filppula nousi joukkueensa sankariksi, kun Flyers kaatoi vime yönä Suomen aikaa kotikaukalossaan Buffalo Sabresin maalein 2–1.

Ottelun toista erää oli pelaamatta noin kaksi ja puoli minuuttia, kun Filppula osui melko värikkään tapahtumasarjan päätteeksi. Flyersin puolustaja Robert Hägg laukoi ohi Robin Lehnerin vartioiman Sabres-maalin, ja Filppula laukoi päädystä kimmonneen kiekon kohti Lehneriä. Jo tämä laukaus oli päätyä maaliin, mutta Sabresin puolustaja Zach Bogosian siivosi kiekon väljemmille vesille Lehnerin takaa.

Bogosian lähetti kiekon ränniin, mutta siniviivalla Sabresin tähtihyökkääjä Evander Kane pelasti löysästi, ja Hägg ehti väliin. Kiekko ajautui Michael Rafflin kautta Jakub Voracekille, jonka lyhyestä syötöstä Filppula laukoi kauniisti Lehnerin olkapään yli ylänurkkaan.

Maali oli Filppulalle kauden kahdeksas, ja saman verran miehen tilillä on myös syöttöpisteitä.

Flyersille voitto oli jo viides peräkkäinen, ja joukkue nousi itäisessä konferenssissa kahden pisteen päähän pudotuspelipaikasta.

Voit katsoa Filppulan viime yön maalin tästä linkistä.