NHL:ään korkealla varattu suomalaistaituri rustasi Liiga-sopimuksen – ”Yksi ikäluokkansa luupaavimpia pelaajia”

© Kuva: Juha Tamminen

KalPa tiedotti keskiviikkona tehneensä kolme uutta jatkosopimusta.

Joukkue rustasi yhden vuoden mittaisen jatkopaperin 18-vuotiaalle hyökkääjälupaukselle Joni Ikoselle, sekä kahden vuoden sopimukset hyökkääjä Mikko Nuutiselle ja maalivahti Denis Godlalle.

Ikonen on Montreal Canadiensin viime kesän varaustilaisuuden toisen kierroksen 58. varaus. Taiturimainen hyökkääjä on pelannut tällä kaudella 30 peliä Liigassa tehoin 3+3.

– Ikonen on yksi ikäluokkansa lupaavimpia pelaajia Suomessa ja on hienoa, että hän näkee Kuopion parhaana paikkana kehityksensä kannalta myös ensi kaudella. Joni on päässyt kauden mittaan hyvään vauhtiin Liigassa ja uskomme, että vauhti vain kiihtyy ensi kautta kohti, KalPan toimitusjohtaja Toni Saksman kommentoi seuran tiedotteessa.

Godla on noussut KalPalle tärkeäksi palaseksi tällä kaudella, kun pelejä 22-vuotiaalla slovakialaisella on tilillä jo 21. Nuorukaisen torjuntaprosentti on 90,52 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,49.

– Godla on kantanut kuluneella kaudella isoa vastuuta joukkueen maalivahtipelissä. Hän pystyy pelaamaan korkealla tasolla illasta toiseen. Denis on edelleen nuori kehittyvä pelaaja ja uskomme, että kehitys tulee edelleen jatkumaan tulevien KalPa vuosien aikana, Saksman sanoo.

KalPan kasvatti Nuutinen on pelannut tällä kaudella 30 peliä tehoin 3+5=8.

– Nuutinen on tunnettu kovasta työnteostaan ja periksiantamattomuudestaan. Hän on myös hyvin monikäyttöinen pelaaja ja pystyy pelaamaan joukkueen yli- ja alivoimakoostumuksissa. Lisäksi Mikko tuo seuran kasvattina ja jo kokeneempana pelaajana joukkueeseen meille tärkeää paikallista identiteettiä, toimitusjohtaja kertoo.

Saksman oli hyvin tyytyväinen mies sopimusten julkistamisen jälkeen.

– Nyt tehdyt kiinnitykset ovat isossa osassa ensi kauden joukkueen rakentamisessa. Joukkueen runko tulee jatkamaan korkealla prosentilla, ja se luo hyvän pohjan menestyksen rakentamiseen, mies hehkuttaa.

LEIJONAT PUREE JENKKIÄ MATKALLA KULTAAN! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️