Helsingin IFK on aivan lyömättömässä iskussa tällä hetkellä erityisesti kotipeleissään, kun joukkue porskuttaa 11 kotivoiton putkessa.

Valmennusta myöten tälle kaudelle rajusti uudistunut joukkue on noussut tukevasti jaloilleen haasteellisen alkukauden jälkeen.

Kesällä HIFK:hon saapunut valmennuskaksikko Ari-Pekka SelinJarno Pikkarainen on helsinkiläisseuran valmentajille tutussa tilanteessa.

Kompurointi kauden ensimmäisissä peleissä aiheutti joukkueen ympärillä epäilyksiä ja kritiikkiä. Nyt kun seura on voittanut putkeen kolmasosan koko kauden kotipeleistään, ei kehuja satele läheskään samassa suhteessa aiemman kritiikin kanssa.

Ero viime kauteen on valtava HIFK:n kohdalla. Tämän takia nimenomaan valmennus ansaitsee hatun noston, sillä se on muutaman kuukauden työllä kääntänyt kurssin päälaelleen.

Vaikka HIFK eteni viime keväänä välieriin saakka, oli runkosarja seuralle kärsimysten tie edelliskauden runkosarjan voiton jälkeen.

Stadilaiset voittivat viime kaudella 30 kotipelistään 15. Nyt HIFK on voittanut 13 kauden kotimatsistaan 12, minkä lisäksi se on voittanut kahdeksasta edellisestä ottelustaan seitsemän.

Kun vertaa kauden ensimmäisten pelien vaikeuksiin, on HIFK:n puolustuspelaaminen mennyt valovuosia eteenpäin. Lisäksi vaikeudet hyökkäystehojen kanssa ovat enää huono muisto HIFK:n kopissa, kun edellisessä kymmenessä ottelussa joukkue on tehnyt 30 maalia.

Kovat tulokset otteluruuhkassa eivät selity millään muulla kuin kovalla työnteolla ja vaatimustasolla jokapäiväisessä tekemisessä. Eli juuri niillä työkaluilla, joita Selin peräänkuulutti ennen kauden alkua.

Tähän asti HIFK:n tulos on ollut uudella valmennuksella kova. Tekeminen kaukalossa on sen verran vakuuttavan ja sitoutuneen näköistä, ettei pahoja notkahduksia ole odotettavissa myöskään horisontissa.

Vielä kun kärkipelaajat maalivahti Atte Engren, puolustaja Miro Heiskanen sekä tähtisentteri Juhani Tyrväinen edellä johtavat joukkuetta, voidaan HIFK:lta odottaa vahvaa kevättä tällä kaudella.