Helsingin IFK koki paljon muutoksia viime kauden jälkeen. Moni pelaaja vaihtoi maisemaa, minkä lisäksi suurin muutos nähtiin penkin takana. Päävalmentajaksi seuraan saapui TPS:ssä kaksi kautta vaikuttanut Ari-Pekka Selin.

Tuore päävalmentajan mielestä HIFK:n vahvuus on tällä hetkellä leveä pelaajamateriaali.

– Meillä on leveä materiaali ja hyvät neljä kentällistä. Taitoa on monenlaista, ja meillä on mielestäni monipuolinen joukkue, Selin summaa.

HIFK:n valmennusryhmä on erityisen tyytyväinen siihen, että heti kauden alussa joukkueessa on kova kilpailu pelipaikoista.

– Se on valmennukselle eräänlainen työkalu, että yhtäkään pelipaikkaa ei oteta tuosta noin vain.

Helsinkiläisillä on sekä hyökkäyksessä että erityisesti puolustuksessa paljon nuoria pelaajia, jotka ovat nousemassa tärkeisiin rooleihin joukkueessa.

– Olen erittäin mielissäni siitä, mitä olen tähän asti nähnyt. He tuovat monipuolisuutta joukkueeseen. Meidän nuorisosta ykköspelaajat ovat kyllä laadukkaita tällä hetkellä. Myös muutamat A-nuoret ovat olleet jo mukana ja heitä voidaan tarvittaessa käyttää, Selin linjaa.

HIFK hankki myös kesällä pelaajamarkkinoilta runsaasti kokemusta, kun seuraan saapuivat muun muassa Juhani Tyrväinen, Juha-Pekka Haataja, Teemu Laakso, Ville Varakas sekä ruotsalaishyökkääjä Erik Thorell.

– He ovat pelaajia, jotka ovat kiertäneet myös kansainvälisiä pelejä ja muita sarjoja. Se tuo meille kokemusta myös muualta kuin kotimaisesta Liigasta. He tietävät myös mitä voittaminen vaatii. Näitä elementtejä ei voi missään nimessä väheksyä.

Joukkueen kokoonpanoon saattaa tulla vielä lisäystä, mutta mitään hankintoja ei tehdä hankkimisen ilosta.

– Matkan varrella nähdään mihin asioihin tarvitaan muutosta, mutta myös malttia tarvitaan, Selin muotoilee.

Hänen mukaansa joukkue halutaan saada hitsautumaan hyvin yhteen ennen Liigan runkosarjan alkua. Kaukalossa tullaan näkemään tällä kaudella työteliäs HIFK.

– Olemme aktiivinen, työteliäs ja taisteleva joukkue ilman muuta. Mitä paremmin opimme tekemään töitä yhdessä, sitä enemmän saamme omaa pelaamistamme eteenpäin.