Jyväskylän JYP on erikoinen jääkiekkojoukkue.

Tuntuu, että joka kausi JYP seilaa pelinsä kanssa äärilaidalta toiselle. Välillä kulkee kuin unelma, seuraavana päivänä ei sitten millään.

Monena vuotena JYPillä myös on syyskauden aikana ollut pitkä synkkä jakso, mutta keväällä, juuri silloin kuin pitää, peli on ollut hyvin uomissaan.

Parempi tietysti niin päin.

Silti joukkueen ailahtelu mietityttää Jyväskylässä monia.

Loka-marraskuussa JYP vetäisi kuukauden ja 11 ottelun mittaisen jakson, jonka aikana se voitti kaksi peliä, hävisi kahdesti jatkoajalla ja seitsemän kertaa varsinaisella peliajalla.

Maaottelutauolta JYP palasi kolmen ottelun voittoputkella, mutta nyt taas on menossa jakso, jonka aikana JYP on hävinnyt kolme peliä neljästä varsinaisella peliajalla. Eilen KalPa vei pisteet Jyväskylästä tylyllä 5–0-voitolla.

Tämä innosti median spekuloimaan, miten vankka päävalmentaja Marko Virtasen ote joukkueesta oikein onkaan.

– No, täytyy sanoa, että on mulla parempi ote kuin teillä (medialla) ja parempi näppituntuma siitä, että missä mennään. Lehtimiesten spekulointeja, Virtanen kuittasi Kiekkoareena-sivuston haastattelussa.

(Lue Kiekkoareenan koko haastattelu tästä linkistä.)

JYP sai marraskuun alussa haluamansa vahvistuksen, kun viime kaudella JYP-paidassa hurmannut Michel Miklik liittyi joukkueeseen. Tämä teki ensimmäisessä ottelussaan, CHL-pelissä Tapparaa vastaan maalin, mutta Liigassa mies ei ole tehnyt yhdeksässä ottelussa pistettäkään.

– Nyt vain ei mene ja se kaihertaa tietysti pelaajaa, joka elää maaleista ja pisteistä. Hän kuitenkin yrittää ja luistelee koko ajan ja se on se tärkein juttu, Virtanen kommentoi Kiekkoareenalle.