Yksitoista koko ottelua, ja vähän päälle. Niin kauan NHL:n valovoimaisimpiin tähtiin lukeutuva Sidney Crosby oli tekemättä maalia.

Viime yönä Suomen aikaa Crosby vihdoin osui. Crosbyn ei tarvinnut kuin siirtää irtokiekko tyhjään Buffalo Sabresin maaliin ylivoimalla, mutta silti helpotus maalittoman putken katkeamisesta oli suuri.

Crosbyn osumalla Pittsburgh nousi 3–3-tasatilanteeseen oltuaan jo 2–0- ja 3–1-tappiolla. Lopulta Pittsburgh voitti ottelun jatkoajalla maalein 5–4. Crosby teki erittäin näyttävän esityön Conor O’Shearyn viimeistelemään voittomaaliin.

– Oli hienoa nähdä kiekko maalissa. Meillä oli paljon hyviä paikkoja. Hyvä, kun niitä on. Toivottavasti myös maaleja tulee jatkossa vähän enemmän, Crosby sanoi nhl.comille.

Penguins-luotsi Mike Sullivan ylisti ottelun jälkeen joukkueensa luonnetta.

– Joukkueessamme on vahvaa luonnetta. He ovat hyviä ihmisiä jotka välittävät toisistaan ja haluavat voittaa yhdessä. Mutta jatkossa meidän on pelattava fiksummin, Sullivan sanoi nhl.comin jutussa.

Buffalon Jack Eichel sai niin ikään pitkän maalittoman putkensa poikki. Eichel teki ensimmäisen maalinsa yhdeksään otteluun viedessään Buffalon 3–1-johtoon.

– Kaksi erää peli oli meidän hallussamme. Kolmannessa jäimme telineisiin ja annoimme otteen heille. Ilmeisesti tappion pelko oli suurempi kuin halu voittaa, Eichel pohti nhl.comin jutussa.

Katso Crosbyn maali alta:

Pittsburgh Penguins

@penguins
Sidney Crosby now has points in 25 of his last 27 games against the Buffalo Sabres (13G-30A).

Katso Penguinsin jatkoaikamaali alta:

Pittsburgh Penguins

@penguins
Conor Sheary has six points in his last six games (4G-2A) vs. Buffalo. This one is probably our favorite.