Teräsvaari Jaromir Jagr on toistaiseksi pelannut Calgary Flamesin paidassa 11 NHL-ottelua tehoilla 1+5.

Flamesin päävalmentajan Glen Gulutzanin mukaan Jagrin merkitys joukkueelle on kuitenkin suurempi kuin tämän tehopisteet – paljon suurempi.

Gulutzan on erityisen ilahtunut siitä, millainen vaikutus Jagrilla on joukkueen nuoriin pelaajiin kuten Johnny Gaudreau’hun, Sam Bennettiin ja Mark Jankowskiin.

– Näin saman jo Dallasissa (kaudella 2012–13) ja nyt täällä: hän on ollut todella hyvä esikuva nuorille pelaajillemme, Gulutzan sanoi nhl.comin haastattelussa.

– Hän rakastaa erityisesti mahdollisuutta keskustella ja työskennellä Johnnyn kanssa. Hän pitää Johnnya todella hyvänä pelaajana, Gulutzan tietää.

Päävalmentajan mukaan Jagr myös näyttää esimerkkiä teoillaan eikä vain puheillaan.

– Hän on pitkään jäällä, hän on kuntosalilla harjoitusten jälkeen. Hän rakastaa peliä. Ja nuoret pelaajat näkevät tämän. Ja hän on myös aina valmis puhumaan nuorten kanssa pelistä ja kaikenlaisista asioista, Gulutzan ylistää.

Jagr itse puolestaan sanoo olevansa mielissään Flamesin ykkösketjun pelistä. Gaudreaun rinnalla ykkösessä hyökkäävät Sean Monahan ja Micheal Ferland.

– Se, miten he pelaavat, on syy siihen, että meidän tilastomme näyttävät näin hyviltä. Olen hyvin vaikuttunut siitä, miten he pelaavat joka ilta ja jokaisessa vaihdossa, Jagr sanoi.

Calgary on läntisessä konferenssissa kuudentena voitettuaan 12 ottelua ja hävittyään kahdeksan.