Nashville Predatorsin hyökkääjää Scott Hartnellia voi hyvällä syyllä kutsua NHL-legendaksi. 35-vuotias Hartnell tunnetaan paitsi vaikuttavista otteistaan kentällä, myös – varsinkin takavuosina – huomiota herättävästä hiuspehkostaan (kuva vuodelta 2013).

Viime yönä Suomen aikaa Hartnell saavutti erittäin kunnioitettavan rajapyykin NHL:ssä: mies pelasi uransa 1200:nnen NHL:n runkosarjaottelun.

Ja mikä sen parempi tapa juhlistaa merkkipaalua kuin tehdä maali. Hartnell vei avauserässä Predatorsin 1–0-johtoon Anaheim Ducksia vastaan.

Predatorsin sveitsiläispuolustaja Roman Josi toi kiekon omalta puolustusalueelta asti hyökkäyspäätyyn, leikkasi siniviivan jälkeen oikealle ja odotti Hartnellin liikettä. Kokenut Hartnell liikkui oikea-aikaisesti maalille, Josi heitti kiekon luukulle ja Hartnell ohjasi kiekon näyttävästi maaliin – jalallaan.

Suoritus oli kuitenkin niin oikeaoppinen, ettei maalin hylkäämisestä ollut puhettakaan.

– Jatkuvasti kuulee kaikkien valmentajien sanovan, että hyviä asioita tapahtuu, kun ajaa maalille. Scott Hartnell ajaa aina maalille. Siksi hän on tehnyt niin paljon maaleja, ottelun tv-kommentaattori huomautti.

Osuma oli Hartnellin NHL-uran 318:s. Syöttöpisteitä hänellä on kasassa 371, eli pisteitä yhteensä 689.

Hartnell pelasi vuonna 2000 alkaneen NHL-uransa kuusi ensimmäistä kautta juuri Nashvillessä. Tämän jälkeen seitsemän kautta vierähti Philadelphia Flyersissä ja kolme edellistä sesonkia Columbus Blue Jacketsissa. Viime kesänä Hartnell palasi Nashvilleen yksivuotisella yhden miljoonan dollarin sopimuksella.

Hartnell on vasta yhdeksäs NHL:ssä yhä pelaava aktiivipelaaja, joka saavutti 1200 NHL:n runkosarjaottelun rajan. Muut kahdeksan ovat Jaromir Jagr, Patrick Marleau, Joe Thornton, Matt Cullen, Zdeno Chara, Marian Hossa, Henrik Sedin ja Daniel Sedin.