NHL:ssä Detroit Red Wingsin hyökkääjä Luke Witkowski kuittasi tämän kauden pisimmän pelikiellon, kun hänelle langetettiin automaattinen 10 ottelun kakku.

Tapaus johti juurensa Red Wingsin ja Calgary Flamesin väliseen otteluun, jossa Witkowski palasi takaisin kahinan keskelle siinä vaiheessa, kun hän oli jo astellut kaukalon ulkopuolelle.

Ennen selkkausta Witkowski oli heitetty pihalle tappelun takia. Calgary Flamesin Matthew Tkachuk tökkäsi Witkowskia mailalla, mistä jenkkihyökkääjä hermostui.

Witkowskin kohdalla pelikielto oli automaattinen, sillä NHL:ssä on voimassa sääntö, jonka mukaan vaihtoaitiosta tai kaukalon ulkopuolelta ei saa osallitua meneillään olevaan kahinaan.

10 ottelun kakku hämmensi kuitenkin pahasti Witkowskia.

– En edes tiennyt tuollaisesta säännöstä. Noh, tästä ei voi kuin oppia, Witkowski sanoi Detroit Free Pressin mukaan.

– En olisi edes palannut takaisin tilanteeseen, jos olisin tiennyt, että tuossa on taustalla tuollainen sääntö. Eihän kukaan halua istua 10 peliä katsomossa, Witkowski jatkoi.

Tkachukin osalta NHL ei ole päättänyt vielä pelikiellon pituutta. Flamesin 19-vuotias hyökkääjä oli NHL:n kurinpidon kuultavana tapauksen jäljiltä.