Washingtonissa koettiin eilen hieno jääkiekkoilta.

Isäntäjoukkue Capitals kepitti kaksi edellistä Stanley Cupia voittaneen Pittsburgh Penguinsin tyylipuhtaasti 4–1.

Mutta se oli tällä kertaa vain sivujuonne.

Illan juhlittu sankari oli Capitalsin maalivahti Braden Holtby. Kanadalaisvahti torjui uransa 200. voiton – toiseksi nopeimmin NHL:n historiassa.

Holtby saavutti merkkipaalun uransa 319. NHL-ottelussa. Vain Montreal Canadiensin Ken Dryden, joka pelasi ”Habsissa” 1970–79, on yltänyt 200 voittoon nopeammin. Dryden tarvitsi tähän urotekoon 311 ottelua.

– On ehdottomasti suuri kunnia tulla mainituksi samassa lauseessa hänen kanssaan, Holtby sanoi ottelun jälkeen NBC Sportsin haastattelussa.

Holtby, 28, ohitti saavutuksellaan muun muassa kaksi yleisesti maailman parhaiksi arvostettua maalivahtia: Martin Brodeurin ja Patrick Roy’n.

– Me kaikki tiedämme, mihin hän pystyy. Hän pystyy ryöstämään meille voittoja, mikä on todella tärkeää. Meillä on myös ollut hyviä joukkueita, jotka ovat voittaneet paljon. Toivottavasti mekin olemme pystyneet auttamaan häntä vähän, Capitalsin ruotsalaishyökkääjä Nicklas Bäckström sanoi nhl.comille.

Capitals on kankean alun jälkeen löytänyt hyvän vireen, sillä joukkue on voittanut neljä viidestä viime ottelustaan.

– Parannamme joka pelissä. Tänään olimme monilla osa-alueilla todella vahvoja. On hyvä merkki, että pelaamme jatkuvasti kypsemmin, Holtby mietti nhl.comille.