Florida Panthersin viime kesän kakkosvaraus Aleksi Heponiemi on lyönyt monet ällikällä rapakon takana tällä kaudella.

Suomalaislupaus keikkuu WHL:n pistepörssin kärjessä mielettömin tehoin 16+38, lisäksi hänen joukkueensa Swift Current Broncos on itäisen konferenssin kakkosena.

Kuten sivustomme eilen kirjoitti, on arki rapakon takana raakaa. Heponiemi on äärimmäisen kovassa koulussa, kaukana kotoaan vasta 18-vuotiaana.

Vaikka niin joukkueen kuin omakin panos on ollut rautaisaa, ei tuleen voi jäädä makaamaan. Rautaa pitää takoa, kun se on kuumaa.

– Haluan vain pelata jääkiekkoa, haluan tulla paremmaksi joka päivä. Täytyy tehdä joitain ekstra-asioita, suomalainen oli listannut Florida Panthersin nettisivuilla määrätietoisesti.

Nyt toista kauttaan rapakon takana pelaava ja WHL:ssä läpi uransa puolentoista pisteen pelikohtaisella keskiarvolla loistanut Heponiemi tietää sen, että aina omakaan vire ei välttämättä riitä onnistumisiin. Sarjassa kun on muitakin supertähtiä, jotka kehittyvät päivä päivältä.

– On paljon todella hyviä pelaajia, joten sinun täytyy tehdä töitä ja olla parempi kuin kukaan muu, suomalaishyökkääjä painotti.

Kehitystä on tapahduttava päivittäin – näytti pistesarake mitä hyvänsä. Mikä Pohjois-Amerikassa sitten korostuu Heponiemen mielestä?

– Olen selvästi havainnut (Floridan harjoitusleirillä), että nopeus on todella iso juttu.