Florida Panthersin kakkoskierroksen varaus Aleksi Heponiemi on WHL:ssä ja joukkueessaan Swift Current Broncosissa kuumaa tavaraa.

Swift Current on noin 16 000 asukkaan kaupunki Saskatchewanissa, jonka joukkue Broncos on kaupungin ylpeys. Pelaajien kasvot ovat muille ihmisille tuttuja.

– Ihan sama mihin menet, kauppaan tai leffaan, niin jokainen melkeinpä tunnistaa, vasta 18-vuotias Heponiemi paljasti NHL.comin suomenkielisillä sivuilla.

Reippaasti yli piste per peli -tahtiin sarjassa loistanut keskushyökkääjä on ”normaalien” ihmisten lisäksi myös NHL-joukkue Florida Panthersin taustahahmojen huulilla. Vuonna 1999 syntynyt varaus on jatkuvasti isojen herrojen seurannassa matkalla kohti NHL:n kirkkaimpia valoja.

– Kyllä yhteydessä ollaan. Nyt juuri (viime) perjantaina pelattiiin ja tuli yksi Floridan äijä katselemaan ja juttelemaan, Heponiemi sanoi viitaten Panthersin taustahenkilöihin.

Arki WHL:ssä on raakaa – tai ainakin elämä pyörii jääkiekon ympärillä tiiviisti. Onnistumisia pitää tulla päivittäin, oli kyseessä pelit tai treenit. NHL:n portit avautuvat hitaasti, mutta varmasti Heponiemen kaltaiselle pelimiehelle.

– Melkein joka päivä on treenit, jos ei ole peliä. Viikossa saattaa olla se yksi vapaapäivä, jos sitäkään.

– Kymmeneltä tullaan aina hallille ja sitten takaisin siinä 12.30:n tai yhden aikaan. Siinä ovat jäätreeni, oheinen ja palauttelua. Sitten kotiin syömään, Heponiemi sanoi.

Toki vapaatakin on. Oli ammatti mikä hyvänsä, vaatii työt myös vastapainonsa.

– Illalla sitten pelaa pleikkaria tai hengailee kavereiden kanssa. Ihan ammattilaismeininkiä.

Ei sitä käy kieltäminen, että arki kuulostaa raskaalta. Täytyy muistaa, että Heponiemi on kaukana kotoaan vain 18 vuoden ikäisenä.