Toronto Maple Leafsin farmijoukkueessa kautensa aloittanut venäläishyökkääjä Nikita Soshnikov asetti viime viikolla Leafsille aikarajaksi tiistain 14. marraskuuta, johon mennessä NHL-kutsun täytyy tapahtua tai muuten 24-vuotias peluri palaa takaisin KHL:ään. (Lue aiheesta lisää.)

Leafs teki kovan ratkaisun tiistaina, ja päätyi lopulta nostamaan Soshnikovin NHL:n puolelle, kun hyökkääjälupaus Frederick Gauthier tiputettiin takaisin AHL:ään.

Soshnikovin nosto ei kuitenkaan tapahtunut täysin pelkästään uhkauksen takia, koska hän tehnyt loistavaa jälkeä tällä kaudella AHL:ssä. Nuori hyökkääjä on takonut 14 AHL-pelissä viisi maalia ja 12 tehopistettä, millä hän johtaa joukkueensa sisäistä pistepörssiä.

Soshnikovin nosto tarkoitti myös sitä, että Leafsin farmijoukkueessa Toronto Marliesissa pelaava suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen jää täysin jumiin AHL:ään.

Gauthierin tiputtamisen myötä, Leafsillä ei ole kokoonpanossa enää yhtään pelaajaa, jonka voi tiputtaa AHL:ään ilman siirtolistalle joutumista. Eli jos Kapanen halutaan nostaa NHL:n puolelle, joutuu NHL-seura luopumaan mahdollisesti yhdestä pelaajasta.

Kapanen ei kuitenkaan ole katkera tilanteestaan, vaan näkee Soshnikovin ansaitsevan kutsun NHL:n puolelle.

– Marliesissa on paljon hyviä pelaajia ja he nostivat Soshnikovin nyt ylös. Hän on pelannut hyvin ja kilpailutilanne on varsin kova. Se kuitenkin tuo meistä kaikista parhaan esille, 21-vuotias suomalaisnuorukainen kertoo TSN:lle.