Toronto Maple Leafsin venäläishyökkääjä Nikita Soshnikov ei onnistunut kaappaamaan kauden alussa harjoitusleiriltä pelipaikkaa NHL:stä, vaan 24-vuotias nuorukainen lähetettiin suoraan ennen sesongin alkua AHL-seura Toronto Marliesin joukkueeseen.

Viime kaudella 56 NHL-ottelua tehoin 5+4=9 pelannut Soshnikov on täysin kyllästynyt pelaamaan AHL:ssä, ja on päättänyt ottaa kovat otteet käyttöön.

Soshnikov ilmoitti nimittäin keskiviikkona, että jos häntä ei nosteta takaisin NHL:ään ennen ensi tiistaita, hän lähtee KHL:ään.

– Jos häntä ei kutsuta siinä ajassa NHL:ään, hänellä on vaihtoehtona mennä Venäjälle. Se on Maple Leafsin GM:n Lou Lamoriellon ja valmennusjohdon päätös, Soshnikovin agentti Dan Milstein sanoo The Star -lehdelle.

– Mielestäni Soshnikov on NHL-pelaaja, agentti jatkaa.

Soshnikov on tehnyt tällä kaudella 11 AHL-ottelussa kelvolliset kolme maalia ja yhdeksän tehopistettä.

Venäläispelurilla on hankala tilanne, koska Maple Leafsin kokoonpanossa on vain yksi pelaaja, Frederik Gauthier, joka voidaan lähettää AHL:ään ilman, että hänen täytyy käydä siirtolistan läpi.

– Soshnikovilla on ollut menestyksekäs ura KHL:ssä, ennen NHL:ään tuloa. Hän tuli tänne, koska hän haluaa pelata NHL:ssä. Odotamme kärsivällisesti marraskuun 14. päivään asti, Milstein sanoo.

– En halua spekuloida. Minulla on loistava suhde Loun kanssa. Nikitalla on menossa loistava kausi AHL:ssä. Totta kai hän haluaa olla NHL:ssä. Annamme systeemin toimia itsestään.