Calgary Flamesin ja Detroit Red Wingsin välisessä ottelussa roihahti oikein kunnolla kolmannessa erässä.

Pelin ollessa käytännössä ratkaistu tilanteessa 6-2, Red Wingsin hyökkääjä Luke Witkowski aloitti tappelun Flames-puolustaja Brett Kulakia vastaan.

Kovanyrkkinen Witkowski antoi kanadalaisnuorukaiselle kylmää kyytiä tappelussa, ja näytti heti sen jälkeen Flamesin pelaajille provosoivia merkkejä.

Kun tv-lähetys vietiin mainoskatkolle, todellinen joukkotappelu alkoi. Tuomarit olivat jo ohjanneet Witkowskin pukukoppikäytävän puolelle, mutta yhdysvaltalainen palasi yllättäen jäälle haastamaan riitaa uudestaan Flames-pelaajien kanssa.

Siitä kimpaantuneena kaikki kentällä olevat pelaajat hyökkäsivät toistensa kimppuun ja mättivät iskuja toisiinsa. Jopa maalivahdin Jimmy Howard ja Jon Gillies olivat keskialueella mukana mähinässä.

Tapauksesta jaettiin huimat 106 jäähyminuuttia molempien joukkueiden pelaajille.

Witkowskia odottaa tapauksesta takuuvarma pelikielto, koska hän palasi jäälle, vaikka tuomarit olivat poistaneet hänet ottelusta.

Flames-nuorukainen Matthews Tkachuk sai tilanteesta viiden minuutin rangaistuksen keihästämisestä ja 10 minuutin pelirangaistuksen.

– Koko helvetti repesi mainoskatkolla. Travis Hamonic ja Anthony Mantha tappelivat… Ulosajettu Witkowski tuli takaisin jäälle. Jopa Howard tuli keskiympyrään, Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman raportoi tilannetta.

Red Wings rökitti Flamesin lopulta lukemin 8-2.