Helsingin IFK:lla menee tällä hetkellä Liigassa loistavasti. Alkukauden tahmeus on jäänyt taakse, ja joukkue on voittanut edellisestä kymmenestä ottelustaan seitsemän.

Kotihallissaan HIFK on voittanut yhdeksän ottelun voittoputkessa. Vahva vire on nostanut helsinkiläiset taistelemaan runkosarjasijoituksista kuuden parhaan joukossa.

Muiden seurojen vahvistaessa rivejään uusilla pelaajilla, on HIFK:ssa ollut hiljaista sen jälkeen, kun Tobias Salmelainen siirtyi seuran urheilujohtajaksi.

Verkkolehti Jatkoajan haastattelussa Salmelainen kuitenkin kertoo, että hän tekee jatkuvasti töitä erityisesti ensi kauden joukkueen eteen.

Myös tälle kaudelle on lupa odottaa vahvistusta ainakin HIFK:n kapeaan puolustusosastolle, joka on kärsinyt myös loukkaantumisista.

− Enemmän haemme puolustuspäähän, mutta emme lähde myöskään tekemään hankintaa vain hankinnan takia, vaan etsimme sitä oikeata palasta siihen. Jos tänne hankitaan joku, niin sen pitää sopia siihen, mitä haemme loppukautta ajatellen, Salmelainen kertoo Jatkoajalle.

HIFK joutuu tällä hetkellä tulemaan toimeen ilman kokenutta kiekollista puolustajaa Teemu Erosta sekä Joe Finleyä, joka on pystynyt pelaamaan runkosarjassa vain kourallisen otteluita.

Myös koeajalla ollut Teemu Laakso ei lunastanut loppukauden sopimusta, joten alkukauden kaavailusta on tällä hetkellä kolme avainpuolustajaa sivussa.

Salmelaisen työ ei ole kuitenkaan helppo, sillä on todellinen haaste löytää pelaajamarkkinoilta tässä vaiheessa kautta laatupuolustajia.

Tuoreen urheilujohtajan onneksi HIFK:n repaleinen puolustus suoriutuu tällä hetkellä kaukalossa loistavasti.