Jaromir Jagr viittaa kintaalla NHL-jäähyväisille: ”En ajattele asiaa niin”

© Kuva: Getty Images
Tänään livenä Köln-Leipzig!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

NHL:n lähes ikiaikainen supertähti Jaromir Jagr sanoi Calgary Flamesiin vuoden mittaista NHL-sopimusta allekirjoittaessaan, että tämä on ”99,9 prosentin varmuudella” hänen viimeinen kautensa NHL:ssä.

Nyt jotkut ovat innostuneet ajattelemaan, että tshekkitähtihän vetelee kauden kestävää jäähyväiskiertuetta pitkin Amerikan mannerta.

Jagr, 45, aloitti lokakuussa uransa 24. NHL-kauden. Jos tämä on viimeinen, sitten on, tshekki ajattelee. Jäähyväisiä hän ei kaipaa, ei ainakaan kesken kauden.

Jagr mainitsi asiasta Washingtonissa, missä Flames kohtasi toissayönä Suomen aikaa Capitalsin, jota Jagr edusti kaudet 2001–04. Jagrilta kysyttiin, oliko tämä kenties hänen viimeinen esiintymisensä jääkiekkoilijana pääkaupungissa.

– Ensinnäkään en ajattele asiaa noin. Yritän vain keskittyä jokaiseen vaihtoon ja hetkeen käyttääkseni tämän mahdollisuuden, jonka vielä sain, Jagr naulasi nhl.comin haastattelussa.

Tämä ”viimeinen mahdollisuus” käynnistyi Jagrin kannalta hieman hitaasti. Mies teki sopimuksen Flamesin kanssa 4. lokakuuta eli samana päivänä, kun Flames avasi kautensa ottelulla Edmonton Oilersia vastaan. Ensimmäisen kerran Jagr pelasi Flames-paidassa Los Angeles Kingsiä vastaan tasan viikko myöhemmin.

Kauden viidennessä pelissään Jagr sai alavartalovamman, joka piti miehen sivussa kuudesta ottelusta. Nyt tshekillä on kasassa tältä kaudelta 11 ottelua ja tehot 1+5. Viidessä viime pelissä Jagr on alkanut päästä vauhtiin ja kasannut pisteet 1+3.

Aiemmin urallaan ykkösviulunsoittajan rooliin tottunut Jagr on pelannut Calgaryn kolmoskentässä tulokassentteri Mark Jankowskin ja Sam Bennettin rinnalla. Jagrin keskimääräinen peliaika 12.43 minuuttia ottelussa on kaukana siitä, mihin hän aivan huippuvuosinaan tottui.

– Olen pelannut nyt erilaisessa roolissa, eikä se haittaa minua. Tämä on uusi haaste. Minun pitää tehdä moni asia toisin, mutta tässä on myös isoja mahdollisuuksia. Minun ei täydy pelata isoja minuutteja, mutta jos olemme valmiita peliin, pystymme tekemään maaleja kolmoskentästä, Jagr huomautti nhl.comin jutussa.

Vaisusta alkukaudestaan ja itselleen harvinaisesta loukkaantumisesta Jagrilla oli selkeästi näkemys, mutta sen hän piti omana tietonaan.

– Asioita tapahtuu, ja niille on aina jokin syy. En valita.

Neljän viime kauden aikana Jagr pelasi 320 ottelua ja oli sivussa vain kahdeksasta.

– Viime kausina olin erittäin onnekas. Tänä vuonna en ollut yhtä onnekas, Jagr kuittasi.

Tänään livenä Köln-Leipzig!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS