© Kuva: Getty Images

Aivan järkyttävät tilastot! Nyt puhuu NHL:n megatähti Sidney Crosby: ”Ei kukaan halua tällaista”

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon

Uskottava se on, kun se seisoo mustana valkoisella.

Pittsburgh Penguinsin supertähti Sidney Crosby ei ole tehnyt maalia 11 otteluun. Noissa otteluissa Crosby on saanut kasaan vaivaiset kolme syöttöpistettä. Ja mikä uskomattominta, miehen tehotilastolukema on aivan järkyttävä, miinus 14.

Siis Sidney Crosbyn. Sen saman Crosbyn, joka on tehnyt NHL-uransa 801 runkosarjaottelussa 1040 pistettä ja on yhteensä 151 maalia plussalla.

Crosby on tietysti turhautunut, muttei aio vaipua synkkyyteen. Hän hakee uskoa siitä, että ketjulla on riittänyt maalipaikkoja.

– Kukaan ei tietysti halua kokea tällaisia jaksoja. Kuitenkin tärkeintä on, että pääsee maalipaikoille. Jos ei pääsisi, pitäisi keksiä peliin jotakin uutta ja löytää keinot päästä paikoille, Crosby sanoi nhl.com-nettisivulla julkaistussa NHL Insiders –artikkelissa.

– Se turhauttaa, kun ei saa paikoista maaleja. Mutta se, että edes on paikkoja, auttaa luottamaan omaan tekemiseen paremmin, Crosby pyörittelee.

Crosby on yrittänyt aukoa takaluokkoa myös lukuisilla keskusteluilla Penguinsin päävalmentajan Mike Sullivanin kanssa.

– Ne keskustelut eivät kuitenkaan ikinä liity suoranaisesti maalintekoon. Keskustelemme hänen pelistään ja joukkueen pelistä ylipäätään. Kun hän alkaa taas pelata peliä oikein, hän tekee kyllä pian maalin. Se on vain ajan kysymys, Sullivan muotoilee.

Eli jokin Crosbyn ja tämän ketjun pelissä mättää.

Viikonloppuna Crosby onnistui jo tekemään maalin rankkarikisassa Nashville Predatorsin Pekka Rinteen taakse. Penguins kuitenkin hävisi ottelun.

Crosbyn mielestä hänen ketjunsa, laidoilla Jake Guentzel ja Bryan Rust, pelasi kuitenkin hyvän pelin.

– Meillä oli enemmän maalipaikkoja kuin aiemmissa peleissä. Kun jatkamme samalla tavalla, joskus sen kiekon on vain pakko mennä sisään, Crosby vakuuttelee.

Ensi yönä Suomen aikaa Penguins kohtaa Buffalo Sabresin, joka on päästänyt melko paljon maaleja, 59 osumaa 17 ottelussa.

Crosby taas on urallaan tehnyt Sabresia vastaan pelaamissaan 43 ottelussa 16 maalia, eli 0,37 maalia per peli. Se on melko selvästi vähemmän kuin Crosbyn uran maalikeskiarvo 0,48 maalia per ottelu (387 maalia 801 ottelussa).

Taikauskoiseksi tunnustautuva Crosby viittaa kintaalla tällaisille tilastoille.

– En halua puhua siitä. Kiekot eivät ole menneet sisään viime aikoina, joten pitää vaan jatkaa yrittämistä. Ei ole mitään väliä, ketä vastaan pelaa. Pitää vain luottaa siihen, että joskus niitä maaleja tulee.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon