KalPa tiedotti torstaina tehneensä loppukauden mittaisen sopimuksen Jerry D’Amigon kanssa.

26-vuotias yhdysvaltalaishyökkääjä pelasi Ilveksessä viime kaudella ensimmäistä kertaa urallaan Euroopassa. Tilastoihin jäi 48 ottelussa mukavat tehopisteet 13+20=33.

Pudotuspeleissä D’Amigo kuitenkin kyykkäsi pahasti, mikä on varmasti vesittänyt hänen jatkosopimuksensa Ilvekseen tälle kaudelle.

Kyseessä on kuitenkin erittäin taitava hyökkääjä, jolla on potentiaalia nousta KalPan tärkeimmäksi hyökkääjäksi.

D’Amigo kuului omassa ikäluokassaan USA:n lahjakkaimpiin pelaajiin ja oli muun muassa voittamassa nuorten MM-kultaa joukkueessa, jossa pelasi Derek Stepanin ja John Carlsonin lisäksi iso määrä muita tulevaisuuden NHL-tähtiä.

D’Amigo oli tuon kultajoukkueen toiseksi tehokkain pelaaja. Läpimurtoa NHL-jäille ei tullut, vaikka sekä Toronto Maple Leafs että Buffalo Sabres yrittivät saada potentiaalin realisoitumaan maailman kovimmassa kiekkosarjassa.

Toinen kausi Liigassa on varmasti jenkkihyökkääjälle ensimmäistä helpompi, minkä lisäksi iso vastuu KalPan hyökkäyksessä voi nostaa D’Amigon itseluottamuksen uudelle tasolle.

KalPan hyökkääjien tehot ovat olleet tähän asti surkealla tasolla runkosarjasssa. Tehokkain hyökkääjä on tähän asti ollut Balazs Sebok pisteillä 1+4, kun otteluita on takana jo 12.

D’Amigon pelinrakentajan taidoille on siis tarvetta ykkösylivoimasta lähtien.

Eikä pudotuspelien tilastoista kannata yhden kevään perusteella vetää liikaa johtopäätöksiä. D’Amigo on tehnyt AHL:ssä 40 pudotuspeliottelussa 36 tehopistettä.