Jokerien takavuosien pelaajalegenda Otakar Janecky seuraa edelleen erittäin tarkasti Jokerien otteita KHL:ssä, mutta myös maailman kovinta kiekkoliigaa NHL:ää.

Jokerit on hämmästyttävässä 11 ottelun voittoputkessa, ja moni vedonlyöjä laittoi kaksi ottelua sitten rahansa likoon sen puolesta, että putkeen kertyy täysi tusina voittoja. Näiden rohkeiden vedonlyöjien lunastus on siis kiinni siitä, voittaako Jokerit huomenna Traktor Tsheljabinskin vieraissa.

Rapakon takana suurin puheenaihe on ollut venäläistähti Aleksandr Ovetshkinin hirmuvire kauden alussa. ”Ovie” teki hattutempun kahdessa ensimmäisessä ottelussa, ja toissayönä Suomen aikaa hän osui Montreal Canadiensin verkkoon peräti neljästi.

Edellisen kerran kukaan pelaaja oli onnistunut aloittamaan kauden kahdella peräkkäisellä hattutempulla tasan sata vuotta sitten. Syksyllä 1917 tempussa onnistui peräti kolme pelaajaa, eli Cy Denneny, Joe Malone ja Reg Noble.

Janecky on hämmästynyt Ovetshkinin tempusta.

– Kaikki ennätykset rikotaan joskus, vaikka tätä ei kyllä pitänyt… Mutta Alex pudotti painoaan kesällä 15 kiloa ja näyttää olevan nyt huippuvireessä. Ja kun vierellä on toinen huikea venäläinen, Jevgeni Kuznetsov, kaikki on mahdollista. Toivottavasti Alex pystyy tekemään ennätyksen, Janecky sanoo peliyhtiö Nordicbetin julkaisemassa haastattelussa.

Washington on antanut Ovetshkinille vapauksia puolustamisessa, ja ainakin toistaiseksi tämä on kannattanut. Ovetshkinia esikuvanaan pitävä suomalaispyssy Patrik Laine taas on viimeistellyt toistaiseksi vasta yhden maalin.

Pitäisikö myös Laineelle antaa vastaavanlainen vapaampi rooli, jotta tamperelaisesta olisi saatavissa irti paras mahdollinen?

– Minusta Patrikissa on samanlaista talenttia kuin Alexissa. Mutta Ovetshkin on pelannut niin paljon pitempään NHL:ssä, joten kaikki tietävät, minkälainen pelaaja hän on.

– Ehkä muutaman vuoden päästä Patrikilla on samanlainen asema, että ketjussa neljä pelaajaa puolustaa vain luodakseen Patrikille tilanteita. Se on mahdollista, mutta kaikki on kiinni Patrikista itsestään tällä ja ensi kaudella. Ensin hänen pitää tehdä valtavasti töitä ja paljon maaleja, Janecky pohtii.