Liigan runkosarjan alku on nurkan takana, joten on aika kääntää katseet nuoriin hyökkääjiin, joita tällä kaudella riittää mukavasti pääsarjatasolla.

SuomiKiekko listaa ennakkoon viisi kovinta nuorta kotimaista hyökkääjää, joilta on odotettavissa isoa roolia omassa joukkueessaan:

1. Petrus Palmu, TPS

98 tehopistettä viime kaudella OHL:ssä ei jätä ketään kylmäksi varsinkin, kun 20-vuotiaan 171-senttisen taiturin otteet ovat olleet hyviä myös TPS:n harjoituspeleissä.

Palmulla on kaikki mahdollisuudet voittaa tulokkaiden pistepörssi, sillä hänelle on tarjolla hyvää roolia myös turkulaisten ylivoimakentällisissä. Vancouver Canucksin varaus on yksi liigakauden mielenkiintoisimpia pelaajia.

2. Frank Gymer, KalPa

Gymer väläytteli osaamistaan jo viime kaudella Jokerien KHL-joukkueessa, minkä jälkeen tie vei suuremman vastuun toivossa Kuopioon. Alku näyttää lupaavalta, sillä Gymer on tehnyt harjoitusotteluissa kahdeksaan otteluun tehot 3+3=6.

Onnistuessaan viime kaudella Mestistäkin pelannut 21-vuotias hyökkääjä taistelee Palmun tavoin tulokkaiden pistepörssin kärkipaikasta.

3. Kristian Vesalainen, HPK

Kevään alle 18-vuotiaiden MM-kisojen ykköshyökkääjä ansaitsi itselleen ykköskierroksen varauksen Winnipeg Jetsiin.

190-senttinen laitahyökkääjä on dominoinut juniorikiekkoa, mutta viime kaudella HPK:ssa liigajäillä ja Frölundassa Ruotsin pääsarjassa ei läpimurtoa nähty. Kyse on kuitenkin vasta 18-vuotiaasta hyökkääjästä, jonka puhkeaminen kukkaan voi tapahtua tällä kaudella.

4. Juha Jääskä, HIFK

Jo viime kaudella mukavaan vauhtiin HIFK:ssa päässyt 19-vuotias Jääskä on ottanut selviä kehitysaskeleita eteenpäin ja ansainnut CHL-otteluissa hyvän roolin HIFK:n tuoreelta päävalmentajalta Ari-Pekka Seliniltä.

Odotettavissa onkin, että taitava ja lupaava hyökkääjä nappaa itselleen vakituisen pelipaikan HIFK:ssa. Hyvien pelaajien kanssa voi päästä mukavaan pistetahtiin.

5. Jesperi Kotkaniemi, Ässät

Vasta 17-vuotias Kotkaniemi on yksi ensi kesän lupaavimpia suomalaispelaajia NHL:n varaustilaisuutta silmällä pitäen. Hän teki alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa tehot 1+5 seitsemässä ottelussa, vaikka ikää turnauksen aikaan oli mittarissa vain 16 vuotta.

Isokokoista, 190-senttistä taitohyökkääjää on jo alettu ajamaan sisään vahvasti Ässien kokoonpanoon ja nuorukainen on tehnyt harjoituskauden yhdeksässä ottelussa kaksi maalia.

Runkosarjan alku näyttää, onko Kotkaniemestä lunastamaan paikkansa Ässien liigamiehistössä, mutta nuorukaisessa on kauhea potentiaali.