Taannoin kuuden vuoden jatkosopimuksen Vancouver Canucksin kanssa kirjoittaneen 22-vuotiaan Bo Horvatin menneen kauden tarina on ollut esimerkillisessä asemassa joukkueen sisällä.

Häntä kaksi vuotta vanhempi Sven Bärtschi näki, miten käsitellä vastoinkäymisiä, odotuksia ja tuntematonta tulevaisuutta. Sveitsiläinen on Horvatin tavoin menossa kohti tuntematonta, sillä hänen sopimuksensa loppuu ensi kauteen.

– Hän tulee jokaisena päivänä ja antaa kaikkensa, oli kyseessä peli tai harjoitus. Hän viettää ylimääräistä aikaa jäällä, koska hän haluaa tulla paremmaksi eikä hän turhaudu helposti, sveitsiläinen kehui Vancouver Sunin mukaan.

Horvat kantoi viime kaudella isoa roolia harteillaan tuntemattomasta tulevaisuudesta huolimatta kunniakkaasti. Kanukki oli heikon Vancouverin paras pistemies 52 tehollaan.

– Hän uskoo itseensä. Sitä on ollut hauska katsella. Hän on hyvä ihminen ja välittää paljon jokaisesta, joskus enemmän kaikista muista kuin itsestään.

– Ilmeisestikään et voi puhua siitä (sopimuksesta) ja se tuo hieman painetta. Keskity joukkueeseesi ja laita oma egosi syrjään, Bärtschi järkeili.

Horvat keskittyi joukkuepeliin jatkosopimuksen tuomasta mahdollisesta paineesta piittaamatta. Oiva esimerkki tästä on tehotilasto, jossa hän löi esimerkiksi Henrik Sedinin peräti 20 paunan erolla. Taakse jäivät myös muun muassa toinen Sedin, Daniel ja Markus Granlund sekä Alexander Edler.

Horvatilla, kuten koko Canucksilla oli viime kaudella ajoittain suuria vaikeuksiakin. Vancouver jäi sarjassa toiseksi viimeiseksi.