Nähdäänkö Karjala-turnauksessa kaksi NHL-legendaa? – ”Heillä pitää olla suunnitelma”

© Kuva: Getty Images

Tämän vuoden Karjala-turnaus on normaalista poikkeava, sillä Suomen, Ruotsin, Venäjän ja Tshekin lisäksi mukana ovat nyt myös Sveitsi ja Kanada.

Helsingissä pelattavassa turnauksessa saatetaan nähdä hyvin mielenkiintoisia kanadalaisnimiä.

NHL-legendat Shane Doan ja Jarome Iginla ovat yhä Kanadan jääkiekkoliiton tarkkailun alla.

Kaksikosta Doan ilmoitti tällä viikolla päättävänsä NHL-uransa. Vaikka Doanin ilmoituksen yhteydessä puhuttiin peliuran päätöksestä, on taustalla vielä sauma sille, että Doan pelaa ensi kaudella Euroopassa.

Tämä on myös ehtona sille, mikäli kaksikko haluaa pelata ensi vuoden talviolympialaisissa.

– Heillä pitää olla suunnitelma pelaamisesta, Kanadan olympiajoukkueen valmennusjohtoon kuuluva Dave King sanoi CBC:lle.

– Jos he aikovat pelata jossain, esimerkiksi Euroopassa, niin silloin olemme hyvin kiinnostuneita heistä, koska he ovat hyviä pelaajia, King jatkoi.

Kingin mukaan kaksikon pitää löytää seurat itselleen. Doan ja Iginla eivät voi Kingin mielestä ilmestyä paikalle vapaina agentteina.

– On erittäin vaikea nähdä, että he pelaisivat parissa eri turnauksessa ja tulisivat sitten olympialaisiin. Se ei onnistu, koska kilpailu on erittäin kovaa myös Euroopassa, King näkee.

Mikäli Doan ja Iginla pelaavat ensi kaudella Euroopassa, nähdään heidät todennäköisesti marraskuun alun Karjala-turnauksessa. Tämän jälkeen Kanada osallistuu myös Venäjän EHT-turnauskeen.

– He ovat antaneet niin paljon koko lajille, että katsomme tarkasti sen, mikä heidän tilanteensa on ja missä he menevät, Kanadan päävalmentaja Willie Desjardins mietti.