Floridan huippulupaus itsevarmana – vertasi itseään mielipiteitä herättävään Stanley Cup -voittajaan

Florida Panthers varasi tämän kesän varaustilaisuudessa ensimmäisellä kierroksella huippulupaavan hyökkääjän Owen Tippettin.

Tippett, 18, on tullut tutuksi kovan luokan maalintekijänä juniorisarjoissa.

Nopeasti varauksensa jälkeen Tippett ilmoitti tavoittelevansa NHL-paikkaa heti syksyllä Panthersin riveissä.

Tippett innostui myös vertailemaan itseään muihin NHL-nimiin. Yleensä vertailut ovat tulleet asiantuntijoiden tai alan toimijoiden kautta, mutta nyt kanadalaishyökkääjä otti ohjakset haltuunsa.

– Minulla on hieman samanlaista potentiaalia kuin Phil Kesselillä nopeuden, laukauksen ja pelityylin osalta. Myös minulla on tekemistä koko kentän pelin kanssa, Tippett sanoi Sportsnetin toimittajan Luke Foxin haastattelussa.

Kessel on ollut hyvin ristiriitainen hahmo jo vuosien ajan. Toronto Maple Leafsissa pelatessaan jenkkitähti oli jatkuvan kritiikin kohteena. Kessel treidattiin lopulta Pittsburgh Penguinsiin, jossa hän on niittänyt menestystä.

– Hän on kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja ja häneltä on nähty lukuisia 30 maalin kausia. Se on mielestäni aika hyvä vertailukohta, Tippettin valmentaja Mike Nichol sanoi.

– Ihmiset puhuvat aina Kesselin kohdalla fysiikasta ja kuntopuolesta. Noh, minä olen nähnyt hänet salilla. Hän on uskomattoman vahva. Aivan maailmanluokkaa, Nichol totesi.

Kessel murtautui aikanaan nopeasti NHL:ään ja tykitti heti ensimmäisellä kaudella 11 maalia ja 29 tehopistettä.

Pystyykö Tippett samaan? Ainakin mahdollisuus tähän on olemassa.

– Seurajohdossa tai valmennusjohdossa ei nähdä mitään ongelmia siinä, että peluutamme nuorempia kavereita. Yritämme rakentaa joukkuetta, joka on jalkeilla pitkän ajan. Annamme hänelle sauman pelata riveissämme ensi kaudella, Panthersin GM Dale Tallon sanoi jo aiemmin.