Mestiksen kauteen valmistautuva Peliitat sai aiemmin viikolla, tiistaina Heinolaan vieraakseen varsin eksoottisen vieraan. Suomessa harjoitteleva eteläkorealainen High1 jatkoi kelvollisia otteitaan, sillä aiemmin Kiekko-Vantaasta päänahan ottanut varsin ennakkoluuloton joukkue kaatoi Peliitat selvin 6-3-numeroin.

Yksi joukkueen upeimmista maaleista oli taidokas suoritus. Keskialueelta Peliittojen maaliin päin katsoessa Michael Swift heittää pikkumustan vasemmalta, läheltä siniviivaa lättynä Peliittojen puolustuksen läpi tyhjään tilaan maalivahti Sami Väliharjun naaman eteen.

Tai siis tilaan, joka oli hetken aikaa tyhjä. Swiftin joukkuekaveri nousi oikealta laidalta maalin eteen näyttävän ristiinluistelun päätteeksi ja pistin limpun ylähyllylle.

Tämä on vain yksi esimerkki Swiftin taidoista.

Pallon toiselle puolelle

Huikea pelisilmä kertoo siitä, että hyökkääjä on eittämättä yksi High1-joukkueen johtohahmoista. Kanadan Peterboroughissa syntyneen, mutta nyt Etelä-Koreaa edustavan hyökkääjän tarina ei ole sieltä tavallisimmasta päästä.

– Hullua, eikö? Lopetin Pohjois-Amerikassa, kun minun kontrahti loppui Devilsissä. Minun serkkuni Bryan Young sanoi minulle, että tule tänne Etelä-Koreaan. Pelattuani siellä kaksi vuotta, minusta tuli lopulta korealainen, Swift kertoi SuomiKiekkolle Heinolassa tiistaisen harjoituspelin jälkeen.

Swiftin serkku Young on pelannut Etelä-Koreassa kaudesta 2010-11 lähtien, Swift debytoi eksoottisessa maassa kaudella 2011-12. Yhdessä Etelä-Korean kansalaisuuden tammikuussa 2014 hankkineet serkukset pelasivat High1:ssa pitkään tehden tuhoista jälkeä.

AHL:ssä yhteensä 198 ottelussa 118 pistettä nakuttanut Swift on tuonut eteläkorealaiselle kiekolle paljon. AsiaLeaguessa hän on viimeistellyt 268 koitoksessa täysin käsittämättömät 468 pistettä.

Maajoukkueella edessä iso kausi

Etelä-Korean maajoukkuepaidassa Swiftin saldo on 19 pistettä 22 pelissä. Hyökkääjä iski keväällä 1A-divisioonan MM-kisoissa maalin ja kolme syöttöä. Lopulta Etelä-Korea nousi sensaatiomaisesti MM-kisojen ylimmälle tasolle.

Iso kiitos tästä kuuluu Swiftin mukaan valmentajille, taustajoukot eivät nimittäin ole mitään turisteja. Esimerkiksi päävalmentaja Jim Paek on toiminut AHL-joukkue Grand Rapids Griffinsin apuvalmentajana usean kauden ajan, apuvalmentaja Richard Park puolestaan on maajoukkueviran lisäksi Minnesota Wildin kehitysvalmentaja.

– Valmentajilla on avarakatseinen systeemi. Paek ja Park ovat kavereita, jotka ovat pelanneet NHL:ssä ja joilla on Stanley Cup -mestaruuksia, Swift sanoi viitaten päävalmentaja Paekiin, joka nosteli pyttyä kesällä 1991 ja 1992.

Etelä-Korean maajoukkueella on alkamassa historiallinen vuosi. Maa nimittäin isännöi ensi helmikuussa talviolympialaisia, keväällä vuorossa puolestaan ovat MM-kisat Tanskassa.

– Olympialaiset ja MM-kisat ovat tulossa, teemme asiat hyvin. Siellä (olympialaisissa) ei ole NHL-pelaajia, se auttaa meitä. Yksi peli kerrallaan (pitää edetä). Et voi tietää mitä tapahtuu. Pelaamme kovaa ja parhaamme mukaan, saa nähdä mitä tapahtuu, Swift sanoi lopuksi.