Nashville Predatorsin leirissä eletään jännittäviä aikoja, vaikka Stanley Cupin pudotuspelit ovatkin jo taakse jäänyttä elämää. Joukkueen kannalta iso kysymys on se, kuinka finaalipaikan uusiminen ja ensimmäisen mestaruuden ottaminen toteutuvat.

Joukkue on hyvin raiteillaan, sillä Nashville rustasi avainpelaajien Viktor Arvidssonin (sopimus kauteen 2023-24) ja Ryan Johansenin (2024-25) kanssa kesällä pitkät jatkopahvit. Joukkue sai riveihinsä myös Scott Hartnellin ja Nick Boninon tuomaa kokemusta.

– Mielestäni se oli fantastista. Se oli eräänlainen tavoite kesälle, että allekirjoitamme jatkot koko ytimelle. Paljon kavereita moneksi vuodeksi. Toivottavasti olemme valinneet oikein, GM David Poile sanoo NHL.comille.

– Arvostat mestaruutta ja sen voittamisen vaikeutta, kun olet saavuttanut sen. Sitä haluaa paljon enemmän, kun sen menettää noin lopussa, kaksinkertainen Stanley Cup -mestari Bonino sanoo puhuen omasta ja Nashvillen kokemuksesta.

Mutta miten viime kaudella viimeisenä pudotuspeleihin rynninyt Predators ensimmäisen kannunsa voisi ottaa?

Ensinnäkin runkosarjan pitää sujua viime kautta paremmin.

– Meidän täytyy tehdä töitä saadaksemme kotiedun. Olisimme voineet viime kaudella tehdä monta asiaa toisin, puolustaja Ryan Ellis sanoo viitaten konferenssin kahdeksanteen sijaan.

Joukkue sai kesällä siis kokemusta, kun sen kokoonpanoon saapui Boninon lisäksi joko ykkös- tai kakkosketjuun lähtökohtaisesti asettuva Hartnell.

– Olen varma, että Hartnellia käytetään ylivoimalla maalin edessä, GM Poile anoo.

Poile tietää, mistä puhuu. Joukkueen ylivoima kaipaa edelleen petrausta.

Runkosarjassa Nashvillen ylivoima oli keskinkertaista, sillä joukkue sijoittui 18,9 prosentin turvin 16:nneksi. Myöskään pudotuspeleissä Predators ei ollut ylivoimalla supervaarallinen, muttei heikkokaan. 16,9 prosenttisesti toiminut ylivoima oikeutti kahdeksanteen sijaan.

Huomionarvoista on myös se, että kolmessa viimeisessä finaalissa – eli kovimmassa mahdollisessa paikassa – joukkue ei osunut ylivoimalla kertaakaan!

Oletettavaa on, että Nashvillen kivenkovat kärkihyökkääjät ovat valokeilassa ensi kaudella. Johansenin ja kumppanien pitää löytää tasaisuus.

Myös pakistoon kohdistuu kovia odotuksia.

Nashvillen vahvuus vahvojen hyökkääjäyksilöiden lisäksi on nimittäin nimekäs puolustus, rautaisen kovan Pekka Rinteen edessä. Roman Josi, Ellis, P.K. Subban ja Mattias Ekholm voivat olla entistä tuottavampia, kun he tulevat yhä tutuimmiksi toisilleen ja kehittävät keskinäistä kemiaa.