St. Louis Bluesissa viimeiset kaksi kautta pelanneen veteraanihyökkääjän Scottie Upshallin NHL-sopimus päättyi heinäkuun 1. päivä, eikä miehelle ole vieläkään löytynyt uutta seuraa.

33-vuotias Upshall paukautti viime kaudella 10 maalia ja 18 tehopistettä 73 NHL-kamppailussa.

14 kautta ja 696 ottelua NHL:ssä pelanneen Upshallin ura rapakon takana saattaa tulla päätökseen, jos uutta sopimusta ei löydy. Motivaation puutteesta kokenutta rouhijaa ei voi kuitenkaan syyttää.

– Minulla on vielä nälkää pysyä NHL:ssä, voittaa Stanley Cup ja auttaa joukkuetta seuraavalle tasolle. Olen tehnyt niin koko urani aikana, Upshall vakuuttaa Toronto Sun -lehden haastattelussa.

– Minun viime kausi oli loistava. Pelasin parasta jääkiekkoa viiteen vuoteen. Olin mukana jokaisessa pudotuspelikamppailussa. Menestyin siellä erityisesti kahden suunnan pelaamisessa ja jäähyjen tappajana, kokenut peluri jatkaa.

Upshall on saanut NHL:stä muutamia yhteydenottoja.

– Muutamia keskusteluja on käyty, mutta enemmänkin aikaisemmin kesällä. Aina kun olen jäällä, se on minulle näytönpaikka. Et voi koskaan tietää mitä käy, Upshall kertoo.

Kiekkokiertolaisen elämää NHL:ssä elänyt Upshall on saanut yhteydenottoja myös Euroopasta, ja erityisesti KHL:stä.

Eurooppa on kuitenkin romuluiselle hyökkääjälle vasta kakkosvaihtoehto, jos NHL-paikkaa ei tule.

– Olympialaiset ja sille rahalle mitä Euroopassa tarjotaan, on vaikea sanoa ei. Olympialaisissa pelaaminen olisi unelmien täyttymys.