OULU. Viime kaudella juniorisarja OHL:ssä London Knightsissa pelannut suomalaishyökkääjä Janne Kuokkanen on jäämässä sittenkin Pohjois-Amerikkaan.

Kuokkanen teki viime kesänä kolmen vuoden mittaisen sopimuksen Kärppien kanssa. Silloin 19-vuotiaan hyökkääjän oli tarkoitus käydä vuoden ajan lainalla OHL:ssä, minkä jälkeen hän olisi palannut Kärppien paitaan.

Oululaisseuran urheilutoimenjohtaja Harri Aho sanoi aiemmin, että Kuokkanen pelaa ensi kaudella joko NHL:ssä tai Kärpissä.

Keväällä Carolina Hurricanes teki Kuokkasen kanssa NHL-sopimuksen, minkä jälkeen ääni kellossa on muuttunut.

Ron Francisin (Hurricanesin GM) kanssa käydyn keskustelun perusteella on todennäköistä, että Kuokkanen jää Pohjois-Amerikkaan. Hän taistelee viimeisistä NHL-paikoista usean muun pelaajan kanssa. Hurricanesin johdossa nähdään niin, että Kuokkanen on kovan luokan lupaus, ja voi olla, että hänet halutaan laittaa AHL:n puolelle. Sieltä hänet voidaan sitten kutsua NHL:ään, Aho sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

Kuokkasen ensi kauden pelipaikka varmistuu vasta syksyllä Hurricanesin harjoitusleirin yhteydessä, jolloin seura puntaroi eri vaihtoehtoja.

Hurricanes varasi Kuokkasen itselleen viime kesän NHL-draftissa toisella kierroksella, vuorolla 43.

Kuokkanen oli varsin mukavasti esillä viime viikolla alle 20-vuotiaiden World Junior Summer Showcase -turnauksessa Plymouthissa. Viidessä ottelussa Kuokkaselle merkattiin tehot 3+2=5. Hän jakoi Nuorten Leijonien sisäisen pistepörssin kärkipaikan yhdessä Joni Ikosen (3+2=5) kanssa.

Samalla Kärppien urheilutoimenjohtaja Aho vahvisti, että Joonas Lyytinen pelaa ensi kaudella Pohjois-Amerikassa.

Nashville Predators solmi Lyytisen kanssa tulokassopimuksen kesäkuussa. Ahon mukaan Predators haluaa Lyytisen AHL:n puolelle, ja näin 22-vuotias puolustaja ei jää enää ensi kaudeksi Suomeen.

– Vaaditaan jotain aivan ihmeellisyyksiä, jotta näin kävisi, Aho sanoi Eurooppaan jäämisestä.

Kärpät teki aiemmin keväällä kahden vuoden mittaisen sopimuksen Lyytisen kanssa.

Tällä hetkellä Kärpät testaa puolustaja Teemu Kivihalmetta, joka saapui try-outille Ouluun. Kivihalme, 22, on pelannut viime vuodet NCAA-yliopistosarjassa Yhdysvalloissa.