KHL-kauteen valmistautuva Helsingin Jokerit jatkaa harjoituskauden viimeistä turnausta tänään, kun joukkue punnitsee Pietarin-turnauksen alkulohkon toisessa ja samalla päätösottelussa Severstalin.

Maanantaina SKA Nevan nihkeästi kaatanut helsinkiläisjoukkue iski tuolloin yhden ylivoimamaalin, joka oli kovissa liekeissä olevan Eeli Tolvasen käsialaa. Jokerien ylivoima oli vielä pahasti ruosteessa, sillä pietarilaisjoukkue otti hurjat yhdeksän kahden minuutin rangaistusta.

Toisaalta Jokerien rangaistusaition ovi aukesi peräti 13 kakkosen merkiksi, joten alivoima oli kunnossa. Helsinkiläisten alivoima oli viime kaudella KHL:ssä tilastojen valossa toiseksi huonointa.

– Maanantaina pelasimme paljon alivoimaa, eikä yhtään mennyt omiin. Oikeita asioita olemme pystyneet tekemään, Masi Marjamäki sanoi Jokerien nettisivuilla.

Duunarihyökkääjä painottaakin sitä, että Jokereiden erikoistilanteiden on toimittava myös alkavalla sarjakaudella.

– Erikoistilanteissa meidän on oltava liigan parhaimmistoa, että voitamme illasta toiseen. Paljon on aiheesta puhuttu, Marjamäki tuumi.

Jokerit pääsee testaamaan erikoistilanteiden toimivuutta jälleen keskiviikkona, kun se kohtaa siis Severstalin Suomen aikaa klo 15 alkavassa ottelussa. Joukkueet ovat kohdanneet historian saatossa viidesti, ja voitot ovat helsinkiläisille 3-2.