NHL:n kesän kohukauppa nuorten pelaajien osalta oli Montreal Canadiensin ja Tampa Bay Lightningin tekemä treidi, jossa maisemaa vaihtoivat Jonathan Drouin ja Mihail Sergatshev.

Drouin matkasi Lightningista Canadiensiin ja Sergatshev taas liikkui toiseen suuntaan.

Kovan luokan venäläislupaus Sergatshev avasi ajatuksiaan treidistä Championat.com:lle.

– Ei tässä ole mitään syytä olla vihainen tai katkera kellekään, Sergatshev avasi tuntemuksiaan.

– Sitä voi olla treidin kohteena 15 kertaa NHL-uran aikana. Minut treidattiin käytännössä siksi, että he (Canadiens) tarvitsivat hyvän hyökkääjän ja olin heille ainoa keino siinä, että he pystyivät saamaan sellaisen.

Sergatshev olikin hyvin ymmärtäväisellä kannalla treidiin liittyen.

– He (Canadiens) tarvitsivat ranskankielisen kaverin, joka pystyy takomaan tulosta ja joka voisi nousta fanien suosikiksi. Kaiken lisäksi hän (Drouin) halusi tosissaan pelata siellä.

Syksyllä Sergatshev yrittää tavoitella NHL-paikkaa Lightningin riveistä. Uudesta seurasta venäläispuolustajalla ei ollut muuta kuin hyvää sanottavaa.

– En ole nähnyt seurapomoa, joka kävelee pukukoppiin ja puhuu lupauksien kanssa ihan pienistä ongelmista, yrittäen ratkoa niitä. Lentoni Tampasta myöhästyi 14 tuntia, kun kone ei voinut lähteä lentoon. (Steve) Yzerman jutteli kanssani ja yritti saada minut unohtamaan kaiken tuohon liittyvän turhautumisen.

– Hän on yksi kaikkien aikojen paras NHL-pelaaja. Kaiken lisäksi hän on erittäin hyvä ihminen, Sergatshev hehkuttaa.