Koripallon NBA-seura Houston Rockets on ollut otsikoissa sen jälkeen, kun Rocketsin omistaja Les Alexander päätti laittaa seuran myyntiin.

Rockets on vaihtamassa osoitetta hyvin suurella todennäköisyydellä.

Uutisen leviämisen jälkeen esille on nostettu myös NHL:ään liittyviä spekulaatioita. Houstonia kun on pidetty yhtenä hyvin potentiaalisena ehdokkaana uudeksi NHL-kaupungiksi.

Aikeet ovat kuitenkin kaatuneet siihen, ettei Alexander ole ollut innokas ottamaan Toyota Centeriin (Rocketsin kotiareenalle) toista merkittävää ammattilaisseuraa. Aiemmin kaupungissa nähtiin AHL-joukkue Houston Aeros, jonka taival päättyi keväällä 2013. Iso syy yhteistyön katkeamiselle oli se, ettei Alexander halunnut enää tarjota uutta vuokrasopimusta AHL-joukkueelle.

Areena on kuitenkin täysin valmis tarjoamaan hyvät olosuhteet NHL-seuralle. Tämä onkin nostattanut kovia huhuja.

Houston Pressin jutussa toimittaja John Royal listasi syitä sille, miksi Houston on hyvin mielenkiintoinen kaupunki NHL:n näkökulmasta.

– Houstonissa on NHL:ää varten areena, ja se on jotain, mitä esimerkiksi Seattlessa ei ole (toinen huhuttu laajennukaupunki). Houston on myös iso markkina-alue, jossa sijaitsee paljon rahakkaita yrityksiä.

Houston on koko USA:n neljänneksi suurin kaupunki. Se on samalla myös isoin kaupunki, jossa ei ole tällä hetkellä NHL-seuraa.

Royal nosti esille myös varsin mielenkiintoisen vaihtoehdon.

– NHL ei ole puhunut enää laajennusseuroista Las Vegasin jälkeen, mutta on olemassa myös toinen tapa, miten Houston voisi saada NHL-seuran Toyota Centeriin. Arizona Coyotes on yrittänyt etsiä uutta areenaa Phoenixista jo useiden vuosien ajan. Varsinkin sen jälkeen, kun Glendale toi julki ilmoituksen, ettei se aio jatkaa nykyistä vuokrasopimusta Coyotesin kanssa Gila River Arenalla.

– Pari viikkoa sitten Coyotes nimitti itselleen uuden toimitusjohtajan, joka on isossa roolissa uuden areenan kartoituksessa. Tehtävään valittu Steve Patterson on toiminut aiemmin muun muassa NBA-joukkue Houston Rocketsin GM:nä. Patterson oli myös tuomassa jääkiekkoseura Aerosia Houstoniin 1990-luvulla. Nyt hän johtaa seuraa, joka on kohdannut suuria vaikeuksia areenahankkeissa nykyisellä alueella. Ja kappas. Houstonissa on piakkoin tarjolla areena, joka on keskellä isoa markkina-aluetta ja jossa on jo valmiiksi kiekkokulttuuria, Royal pyörittelee.

– Tuskin mitään sen suurempaa tapahtuu vuoden tai kahden sisällä, mutta mahdollisuus ammattilaisjoukkueen saamiseksi Houstoniin on jälleen avoinna. Tämä luo varmasti optimistisuutta Houstonin alueen kiekkofaneille, Royal summaa.

Vain reilu viikko sitten Coyotesin uusi pääomistaja Andrew Barroway julisti suomikiekko.comin siteeraamassa artikkelissa seuran pysyvän Phoenixissa (Lue Suomikiekon alkuperäinen juttu tästä.)