Anaheim Ducksissa loistavan kauden pelannut maalivahti Jonathan Bernier on siirtynyt Colorado TSN:n toimittaja Bob McKenzie kertoo Twitter-tilillään.

Bernierin nykyinen kahden vuoden mittainen ja 8,3 miljoonan dollarin arvoinen sopimus päättyi lauantaina, joten 28-vuotias kanadalainen on vapaa etsimään uutta seuraa NHL:stä.

Bernier pelasi tällä kaudella 39 ottelua, joissa hänen torjuntaprosenttinsa oli 91,5 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,5. Miehen voittosaldo oli huima 21-7-4.

Urallaan myös Los Angeles Kingsiä ja Toronto Maple Leafsiä edustanut maalivahti on Kingsin ensimmäisen kierroksen 11. varaus vuodelta 2006.

Bernier tulee paikkaamaan laajennusdraftissa Vegas Golden Knightsiin lähteneen Calvin Picardin jättämän aukon Avalanchen maalinsuulla.

Avalanchen toisena maalivahtina ensi kaudella toimii loukkaantumisen takia lähes koko tämän kauden sivussa ollut venäläisvahti Semjon Varlamov.

Avalanche oli NHL:n ylivoimaisesti surkein joukkue tällä kaudella, kun denveriläisjoukkue keräsi vain 22 voittoa 82 runkosarjaottelusta, joka oikeutti sarjataulukon viimeiseen sijaan.

Bernierin tulevan sopimuksen tiedot eivät ole vielä julki, mutta niiden odotetaan tulevan lähiaikoina.