Tapparan tuore sentterivahvistus Tyler Redenbach näyttää paperilla loistavalta hankinnalta, sillä kanadalaisella on aiemmalta liigauraltaan kasassa peräti 191 tehopistettä 257 runkosarjan ottelussa.

Redenbach on osoittanut olevansa vaarallinen ylivoiman erikoismies ja pelinrakentaja liigakaukaloissa. Kovista tilastoista huolimatta 32-vuotiaan hyökkääjän hankinta Tapparaan herättää runsaasti myös epäilyksiä.

Redenbach on nimittäin profiloitunut pelaajaksi, jolla on taidoistaan huolimatta vaikeuksia erottua tiukoissa paikoissa edukseen. Hän kuuluu niihin pelaajiin, jotka loistavat ollessaan kärkipelaajia heikommissa joukkueissa, mutta meinaavat jäädä varjoon, kun kilpailu pelipaikoista kovenee.

Esimerkiksi HIFK:ssa kahden kauden aikana Redenbach aloitti mukavasti, mutta loppujen lopuksi seuran kannattajat hyvästelivät kanadalaisen mielellään, kun sentteri ei erottunut kentältä enää siinä vaiheessa, kun kausi eteni kevääseen.

Redenbach ei ole ikinä ollut urallaan pudotuspeleissä Tanskan sarjaa lukuun ottamatta oman joukkueensa johtavia pelaajia. Viime kausi Tshekin pääsarjassa kuvastaa hyvin hyökkääjän koko uraa; runkosarjassa lähes piste per peli, mutta pudotuspeleissä neljässä ottelussa 0+0.

Siksi tuntuu erikoiselta, että loistavasti joukkuettaan viime vuosina rakentanut Tapparan seurajohto halusi juuri Redenbachin Tampereelle.

Sentterille itselleen Tappara on loistava paikka osoittaa, että mies on muutakin kuin marraskuun runkosarjapelien tehomies.