Venäjän suurin urheilulehti: Sekaisin oleva perinteinen venäläisseura laittamassa lapun luukulle!

© Kuva: Ilari Isotalo

Venäjän suurin urheilulehti Sport-Ekspress kertoo Dinamo Moskovan laittavan todennäköisesti lapun luukulle.

Venäläisaviisin mukaan moskovalaisseuran tilanne on sen verran sekava, ettei sitä näillä näkymin nähdä ensi kaudella ollenkaan ruplaliigassa! Dinamon velkatilanne on varsin katastrofaalinen, sillä seura on pelaajille sekä yhteistyötahoille velkaa yhteensä jopa 31 miljoonaa euroa!

Moskovalaisseuran nykyjohdolla ei ole rahaa velkoihin, eikä uusia sponsoreitakaan ole näköpiirissä. Venäläislähde jatkaa, että VTB-pankilla olisi haluja jatkaa Dinamon sponsorointia, mutta tänä vuonna lanseerattu uusi sponsorointikäytäntö kierrättää rahan Dinamo Moskovan emoyhtiön kautta.

Emoyhtiö Dinamo on antanut KHL:lle takuut ensi kauden taloudellisista edellytyksistä. Ongelma on vaan se, ettei jääkiekkoseura läpäise KHL:n kriteerejä. Tämä johtuu siitä, että edelliskaudelta on velkoja, joita emoyhtiö ei ole kuittaamassa, pystyssä. Dinamolla ei ole tällä hetkellä edes valmiita pelaaja- eikä valmentajadiilejä.

Dinamon emoyhtiö katsoo, että viime kauden piikissä olevat 12,5 miljoonan euron pelaaja- ja valmentajapalkat ovat nykyisen jääkiekkoseuran johdon vastuulla. Sormi osoittaa erityisesti GM Andrei Safronovin suuntaan. Safronov antoi venäläismedialle viime viikon perjantaina varsin tulikiven katkuisia kommentteja emoyhdistyksestään. Safronovin mukaan välejä ei käytännössä ole, eikä tiedonvälitys toimi osapuolien välillä.

Sport-Ekspress väläyttää mahdollisuutta, että Dinamo Moskova laittaisi lapun luukulle ainoastaan tulevaksi kaudeksi. Käytännössä se voisi tehdä saman tempun kuin toinen moskovalainen, entinen kriisiseura Spartak, joka muutama sesonki sitten tervehdytti talouttaan vuoden paussilla palatakseen takaisin KHL-näyttämölle. Aiemmin on väläytelty, että Dinamo voisi fuusioitua Vitjazin kanssa (uutinen).


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.