Philadelphia Flyersin maalilla neljä viime kautta ykkösvahtina torjunut Steve Mason ei ole jatkamassa uraansa oranssipaidoissa, miehen agentti Anton Thun paljasti Philly.comin haastattelussa.

Masonin kolmen vuoden ja 12,3 miljoonan dollarin arvoinen sopimus päättyy heinäkuun 1. päivä, eikä Flyersin GM Ron Hextall ole Thunin mukaan tarjonnut vielä jatkopaperia.

– Jos mitään muutosta ei tapahdu tästä hetkestä heinäkuun 1. päivään mennessä, hänestä tulee vapaa pelaaja, Thun kertoo.

Mason pelasi tällä kaudella Flyers-paidassa 58 ottelua, joissa hänen torjuntaprosenttinsa oli 90,8 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,66.

29-vuotias kanadalainen on Flyersin seurahistorian kolmanneksi eniten voittoja (104) torjunut maalivahti. Hänen edellään on vain seuralegenda Hextall 240 voitolla ja Bernie Parent 232 voitolla.

Agentin mukaan Mason olisi toivonut uransa jatkuvan jääkiekkohullussa Philadelphiassa.

– Ihan rehellisesti, hän olisi halunnut, että Flyers olisi ollut kiinnostunut hänestä ja tarjonnut jatkosopimusta. He eivät kuitenkaan tehneet sitä, joten täytyy vain liikkua eteenpäin, Thun sanailee.

Flyersin maalinsuulle jäävät tsekkivahti Michal Neuvirth ja nuori tulevaisuuden lupaus Anthony Stolarz.

Neuvirthin torjuntaprosentti oli viime kaudella NHL:n kaikista yli 15 ottelua pelanneista maalivahdeista huonoin (89,1).

Masonia edustava Thun ei ymmärrä, miksi hänen suojatilleen ei tarjottu uutta sopimusta.

– Jos olisin GM, hommaisin hänet joukkueeseeni, mutta vedän tietenkin tässä asiassa hieman kotiinpäin. He tekivät päätöksen jatkaa Neuvirthin sopimusta, mikä tarkoitti sitä, että hän oli heidän valintansa. Se varmasti yllätti monet ihmiset, mutta se oli Flyersin valinta, ja meidän täytyy vain reagoida siihen, Thun kertoo.

– NHL:ssä on paljon kysyntää maalivahdeille, joten uskon, että Stevelle löytyy vielä loistavia vaihtoehtoja.