Viime kaudella kotimaisessa Liigassa säväyttänyt TPS-hyökkääjä Patrik Virta varattiin NHL:n varaustilaisuudessa New York Rangersiin seitsemännellä kierroksella numerolla 207.

21-vuotias keskushyökkääjä saattaa olla yllättävänkin kova haku Rangersilta, sillä Virralla on kaikki mahdollisuudet nousta vielä urallaan taalajäille.

Taitava sentteri kuului jo viime kaudella vammoista huolimatta TPS:n tärkeimpien hyökkääjien joukkoon ja teki Liigan runkosarjassa mukavat 14 maalia ja 26 tehopistettä. Pudotuspeleissä vauhti vain kiihtyi HIFK:ta vastaan, kun nuori hyökkääjä tykitti kuudessa ottelussa kovat tehot 5+1.

Kolme vuotta sitten HPK:n A-junioreissa Nuorten SM-liigassa peräti 75 tehopistettä yhdellä kaudella tehnyt Virta ei ikinä ollut kansainvälisellä tasolla nuorten peleissä huippulupaus, mutta hän on pelannut jo kolmen vuoden ajan miesten pelejä liigatasolla.

Tämä polku on kehittänyt ensi kaudella TPS:n riveissä isoon rooliin tähtäävästä Virrasta jo nyt kovan tason liigapelaajan.

Jos 178-senttinen sentteri pystyy parissa vuodessa kehittymään vielä muutaman askeleen, voi hänelle hyvinkin aueta ovet Rangersin pukukoppiin.