Marko Jantusen kuulumiset mukavaa luettavaa – opastaa kiekkojunioreita osana koulutustaan

© Kuva: Juha Tamminen

Entinen Leijona-hyökkääjä Marko Jantunen kävi peliuransa loputtua läpi todella synkän vaiheen elämässään. Jantunen kärsi vaikeasta huumeriippuvuudesta, jonka myötä hänestä tuli vakiokasvo Lahden alamaailmassa.

Lahtelainen ymmärsi hakea ongelmiinsa apua. Avoimesti huumeongelmastaan puhunut Jantunen on saanut elämänsä takaisin raiteilleen ja opiskelee tällä hetkellä liikuntaneuvojaksi.

Jantunen pääsi jakamaan tietotaitoaan kiekkojunioreille Vierumäen urheiluleirillä osana koulutustaan.

– Suunnittelemani jääkiekkopiste on osa lajimixiä. Pisteellä kokeillaan, mitä jääkiekko on off the ice. Vaikka kiekko on yksinkertaisten miesten yksinkertainen peli, siinä pärjätäkseen pitää olla monipuoliset motoriset kyvyt. Jääkiekossa tarvitaan lähtönopeutta, ketteryyttä, tasapainoa, liikkuvuutta ja koordinaatiota, Jantunen kertoi Etelä-Suomen Sanomille.

Päijät-Hämeen liikunta ja urheilu ry:n yksilövalmentaja Jukka Sinkkonen oli arvioimassa Jantusen suoritusta Vierumäellä ja oli mielissään näkemästään.

– Hyvin meni. Hän haki hyvin nekin lapset mukaan, jotka olivat jäädä tilanteen ulkopuolelle. Hyvin sai parikymmentä tyyppiä kuuntelemaan ja tekemään. ”Jarna” on erittäin hyvä oppilas. Valtavasti on edistytty siitä, kun aloitimme, Sinkkonen arvioi.

Opiskelujen ohessa Jantunen on toiminut kokemusasiantuntijana päihdetyössä. Jantunen on käynyt puhumassa kokemuksistaan kouluilla ja eduskunnassa.

Jantunen on perustanut yhdessä Avoiminne-päihdeklinikan ja SM-Liiga alumni ry:n kanssa holhoonohjausjärjestelmän. Se on suunnattu päihderiippuvuudesta kärsiville jääkiekkoilijoille.

Holhoonohjausjärjestelmä esitellään näyttävästi elokuussa Oulussa pelattavassa hyväntekeväisyysottelussa. Otteluun on kutsuttu aktiivikiekkoilijoista ainakin Patrik Laine, Sebastian Aho, Mikael Granlund ja Jesse Puljujärvi.


Kärpät – Ilves | Betsit Kärpille!

Onko Ilves toipunut lauantaisesta rökityksestä vai tuleeko lisää lunta tupaan?