Ruotsalaiselle sensaatiohyökkääjälle NHL-sopimus – Joonas Donskoille haastaja

© Kuva: Getty Images

San Jose Sharks on tehnyt tiistaina kahden vuoden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Filip Sandbergin kanssa.

22-vuotiasta ja vain 174-senttistä Sandbergia ei ole koskaan varattu NHL:ään, mutta nuori hyökkääjä pelasi todellisen sensaatiokevään HV71:n riveissä.

Sanberg oli yksi joukkueen suurista sankareista, kun seura juhli tänä keväänä Ruotsin mestaruutta. Aikaisemmin vaatimattomilla tehoilla Ruotsin pääsarjassa pelannut hyökkääjä takoi pudotuspeleissä 16 ottelussa tehot 6+8=14, joiden turvin hän oli SHL:n pudotuspelien pistepörssissä kolmannella sijalla.

Kahdesti hopeaa Ruotsin nuorten maajoukkueen kanssa juhlinut Sanberg on tekemässä todellista nousua kohti NHL-kaukaloita, joten hän pelaa tulevaisuudessa samoista pelipaikoista suomalaisen Joonas Donskoin kanssa.

– Filip on todella luova pelaaja, joka näkee kentän hyvin ja pystyy suorituksiin pienessä tilassa. Olemme olleet vaikuttuneita hänen taistelutahdostaan, Sharksin toimitusjohtaja Doug Wilson kehui seuran verkkosivuilla.