Nashville Predatorsin tähtipuolustaja P.K Subban on luonut itselleen nimeä persoonallisella pelityylillään ja värikkäällä luonteella kaukalon ulkopuolella.

Subban siirtyi kiekkokansan shokeeranneessa megavaihtokaupassa viime kesänä Montreal Canadiensista Nashville Predatorsiin.

Kanadalaispuolustaja pelasi ensimmäisen NHL-ottelunsa kauden 2009-10 pudotuspeleissä. Canadiensin puolustuksesta avautui pelipaikka muutaman loukkaantumisen tultua kesken Pittsburgh Penguins -pudotuspelisarjan.

Subbanin puolustajapariksi asetettiin nykyään eläkepäiviä viettävä veteraanipuolustaja Hal Gill. 201-senttisellä ja 109-kiloisella Gillillä oli täysi päivätyö nuoren huippulupaavan puolustajan koulimisessa ammattilaiseksi.

– P.K oli sellainen kaveri, jonka kanssa jouduin istumaan alas saman tien. Hän yritti aukoa päätä Sidney Crosbylle ensimmäisessä ottelussaan. Sanoin hänelle, että: ”Sinun täytyy rauhoittua. Kirjoitat shekkiä, mitä et pysty lunastamaan” Gill kertoo TSN 1050 -radiokanavalla.

– Hän pelaa ja elää omalla tyylillään. Olen seurannut paljon hänen pelaamistaan ja olen miettinyt kuinka rohkea hän on. Se ei ole minun tyyliäni, eikä monen muunkaan jääkiekkoilijan tyyliä, mutta sellainen vaatii paljon rohkeutta.

Subban on aiheuttanut tekemisillään paljon myös vihaa, eikä kaikissa piireissä hänen persoonallisuuttaan oteta avosylin vastaan. (Lue tästä uutinen entisen NHL-tappelin kommenteista Subbaniin liittyen.)

– Hän sanoo rehellisesti, että hän on maailman paras pelaaja. Sellainen saa sinun pääsi vastustajien kohteeksi. Sanoin hänelle usein, että rauhoitu ja pelaa omaa rooliasi – tee vaikka iso maali ja voita peli. Hän ei koskaan kuunnellut minua – onneksi! Gill naureskelee.

Montrealissa intohimoiset fanit tiesivät jo pitkään Subbanin värikkään persoonallisuuden ja suuren potentiaalin kehittyä tähtitason puolustajaksi.

Gillille uusi nuori pakkipari oli täysi tuntemattomuus.

– En edes tiennyt kuka hän oli, kun hän tuli joukkueeseen. Kun hän hyppäsi kaukaloon, niin 20 000 ihmistä alkoi huutamaan saman tien hänen nimeään. Ihmiset tiesivät kuka hän oli, jo ennen kun hän tuli NHL:ään. Kun hänet varattiin, niin hän oli sanonut tuovansa Stanley Cupin Montrealiin. Kuka edes sanoo noin?