KÖLN. Torstaina Kölnissä toisena puolivälieräotteluna toimii Leijonien ja USA:n kohtaaminen.

Pariisissa Suomi oli alkulohkossa neljäs, kun taas Kölnissä USA kiilasi ykköseksi.

Millainen tietämys USA:n leirissä sitten on tulevaa vastusta ajatellen?

– Suomalaiset pelaavat aina kovaa, he ovat hyviä kahteen suuntaan ja heitä vastaan on vaikea päästä maalipaikoille. Tai edes ylipäätänsä maalinedustalle, USA:n päävalmentaja Jeff Blashill luonnehti tulevaa vastustajaa.

Seurajoukkuetasolla Detroit Red Wingsiä valmentava Blashill ei lähdekään aliarvioimaan tulevaa vastustajaa.

– Mielestäni kaikki joukkueet, jotka ovat jatkossa, ovat hyviä joukkueita. Ei täällä ole helppoja pelejä. Täällä on aivan sama tilanne kuin NHL:ssä. Ei sillä ole väliä, että mistä päin joku joukkue tulee.

Leijonilla alkulohko päättyi selvään tappioon Kanadaa vastaan. USA:n leirissä tilanne oli täysin päinvastainen.

Jenkit ottivat ison voiton Venäjästä, mikä lisäsi entisestään nuoren nipun itseluottamusta.

– Haasteena tässä on se, että pystymme säilyttämään pelirohkeuden, mutta että samalla pystyisimme ottamaan turvallisesti riskejä. Olemme tehneet töitä tuon asian eteen ja olemme menneet siinä eteenpäin.

– Yritämme olla sitkeä ja rohkea ryhmä. Haluamme pelata nopeaa jääkiekkoa ja mielestäni olemme onnistuneet siinä tähän mennessä varsin hyvin. Olemme löytäneet jo sielua ja sitä, että mitä haluamme olla joukkueena näissä kisoissa. Esimerkiksi Venäjä-pelin kolmannessa erässä pelasimme koko turnauksen parasta kiekkoa.

Keskiviikkona USA:n joukkue yritti ottaa välipäivän harjoitukset sopivan rennolla asenteella.

– Kyse on kuitenkin siitä, että saamme pelata ammatiksemme jääkiekkoa. Tämän pitäisi olla hauskaa, koska kuitenkin kyse on pelistä. Harjoituksissa pitää ottaa tosissaan, mutta siellä pitää olla myös hauskaa, Blashill mietti.

– Yritimme nyt saada vähän jalkoja auki luistelemalla hieman normaalia enemmän. Samalla otimme myös sopivan rennosti, Blashill kävi läpi jenkkien lähestymistapaa ennen torstain puolivälieräkoitosta.

Leijonien ja USA:n välinen ottelu alkaa torstaina Suomen aikaan kello 17:15.