PARIISI. Leijonien otteet MM-turnauksen alussa ovat herättäneet jos jonkinlaisia reaktioita.

Milloin on vaadittu potkuja päävalmentaja Lauri Marjamäelle, milloin on kritisoitu sitä ja tätä.

Toki, kritiikkiä on voinut jakaa myös aiheesta. Leijonien turnauksen alku kun on ollut kaikkea muuta kuin onnistunut.

Somemyrskyä sun muuta on riittänyt kolmen ensimmäisen pelin kohdalla.

Tämä möly ei ole kuitenkaan kantautunut Leijonien korviin.

– Voin kuvitella, että siellä on jo jonkinnäköiset likasangot kaadettu. Ei se onneksi vaikuta meidän tekemisiin. Ollaan kaukana Suomesta, meillä on asiat hyvin, Leijonien puolustuksesta isokokoinen korsto Joonas Järvinen hymyilee.

– On ihan hyvä, että on sellainen kupla olemassa. Ainoa mikä tuohon tulokseen vaikuttaa, on meidän tekeminen.

Järvinen toki ymmärtää, että miksi huutelua on riittänyt.

– Silloin kun tulos ei ole odotettua, niin silloin palautekaan ei ole välttämättä niin positiivista. Se on ihan fine. Jokaisella saa olla oma mielipide, mutta ei se meidän tekemisiin vaikuta.

– Totta kai jokainen koittaa oppia näistä. Ei se tulos nyt ole ollut sitä, mitä on haettu. Mutta sille ei voi mitään. Täytyy vain katsoa sen perään, että saadaan nostettua pelin tasoa jatkossa.

Järvinen näkee, että Leijonat on mennyt otteissaan eteenpäin turnauksen edetessä.

– Viime pelissä puolustettiin ihan hyvin, jos ei lasketa niitä kahta viimeistä minuuttia. Tshekki on taitava joukkue, joka luo hyvin maalipaikkoja. Saatiin otettua niitä paikkoja pois aika paljon. Se oli selvästi askel positiivisempaan suuntaan edellisestä pelistä.

– Mutta kyllä tässä vaaditaan vaan sitä kokonaisvaltaista pelaamista ja sitä, että pitää pystyä pelaamaan 60 minuuttia. Se on toki vanhaa kiekkojargonia, mutta eilenkin se nähtiin. 58 minuuttia ei riitä.

Uutta tuttavuutta

Järvisen omalla kohdalla kisapassi leimattiin ennen maanantain Tshekki-ottelua.

Näin turnauksen alun odottelu päättyi ja 28-vuotias puolustaja hyppäsi kehiin.

– Pitkään tässä on jo painettu, sieltä ensimmäiseltä leiriviikolta lähtien. Hienoa oli päästä pelaamaan ja kyllä siitä nautti täysillä. Hauskaa oli.

Järvinen itse on saanut todistaa jo viikkojen ajan Leijonien valmennuksen tekemisiä.

Tähän suuntaan on tullut kritiikkiä ja väitteitä ylivalmentamisesta.

Järvinen ei näitä heittoja osta.

– Totta kai kun on pelattu EHT-pelejä ja joissa on oltu viisi päivää yhdessä, niin on ollut pakko ottaa vähän tiukempi satsi läpikäynneissä. Mutta kyllä me ollaan käyty tarvittavat asiat läpi tuossa jo MM-leirityksen aikana. Nyt mennään pelien painolla.

– En allekirjoita tuollaisia väitteitä.

– Totta kai jokaisella valmentajalla on oma juttunsa, että miten hän esimerkiksi haluaa joukkueensa pelaavan. Toki se aina vähän muuttuu, mutta ei se tässä ammattilaistasolla enää hirveästi heilahtele. Loppupeleissä aika samaa lätkää pelataan.

Järvisen mukaan Marjamäen alaisuudessa nimenomaan viisikkopeli korostuu erityisesti.

– Puolustetaan tiiviisti kesksutaa ja hyökkäämisessä koitetaan pitää etäisyydet pienenä.

Puolustajien osalta Leijonissa tapahtui pieni muutos alkukeväästä, kun Mikko Manner hyppäsi mukaan valmennustiimiin.

Nykyään Kärppien päävalmentajan virkaa hoitava Manner peluutti jo MM-leirin aikana puolustajia. Sama meno on jatkunut MM-kisoissa.

– Mulla on jäänyt oikein hyvä vaikutelma. Aika eloisa ihminen, mutta se on hyvä, että tuollaisia koutsejakin löytyy. Se on kuitenkin aina vähän sellaista vastapainoa kopin elämään. Pelien aikana hän on aika paljon äänessä, mutta ei mulla ainakaan ole mitään huonoa sanottavaa ”Mambasta”. Hyvä koutsi, Järvinen kehaisee.