KHL:n runkosarjan tehokkain suomalaispuolustaja, Salavat Julajev Ufaa edustanut Sami Lepistö havittelee ensi kaudeksi NHL-sopimusta.

KHL-puolustajien eliittiin murtautunut Lepistö tähtää ensi kaudeksi NHL:ään. Leijona-pakki sai NHL-tarjouksia jo vuosi sitten ja nyt mies pyrkii taalajäille uudestaan. Lepistö kiekkoili Pohjois-Amerikassa kausina 2007-2012 saaden vyölleen 176 NHL-ottelua.

Salavat Julajevin uusi päävalmentaja Erkka Westerlund olisi halunnut Lepistön jatkavan seurassa. Suomalaispakki päätti kuitenkin toisin.

Lepistön ratkaisu on helppo ymmärtää. Pelaajalla on ikää 32 vuotta ja alla todella vahva kausi, joten nyt voi olla hänen viimeinen tilaisuutensa päästä vielä kokeilemaan taitojaan NHL:ssä.

Salavat Julajev hankki Lepistön paikkaajaksi Jokereista tutun Philip Larsenin, joka edusti viimeksi NHL-seura Vancouver Canucksia.

Salavat Julajevin GM Leonid Vaisfeldin antamasta lausunnosta voi rivien välistä lukea, että Lepistön lähtö korpeaa pahasti.

– Hyökkäyssuuntaan Larsen on parempi kuin Lepistö. Sami pelasi oikein hyvin, mutta halusimme enemmän ulkomaalaiselta, Vaisfeld sanoi Business Onlinelle.

Lepistö naputti Salavat Julajev Ufan riveissä 53 runkosarjapeliin kelpo tehot 6+25=31. Hän oli KHL:n pakkien pistepörssin seitsemäs. Kevään 2016 pudotuspeleissä Lepistö oli KHL:n tehokkain puolustaja.

Nämä tilastolukemat kertonevat omaa kieltään Lepistön panoksesta Salavat Julajevin paidassa.