Sehän on aina kiva, kun Ruotsi tulee vastaan. Heillä on laadukas joukkue joka vuosi. Tänä vuonna spesiaalimausteen tuovat 19 NHL-jätkää.

Leijonilla taas on tosi moni jätkä uudessa tilanteessa, kun MM-semifinaalissa Kölnissä kiekko putoaa jäähän. Taas mahdollisuus tehdä hienoa juttua joukkueen kautta.

Kaukaloon tulee selkeitä taistelupareja. Yksi suurimman mielenkiinnon keräävä on tietysti pari Säteri vs Lundqvist.

[nosto tasoitus=”oikea”]”Komppaan vielä, että torstaina ei tullut kuin yksi typerä jäähy, lauantaina ei saa sitten tulla yhtään.”[/nosto]

Olen ihaillut ja arvostanut ruotsalaisessa kiekossa sitä, että se tuottaa jatkuvasti maailmanluokan pakkeja. Heitä nähdään taas Kölnissä. On isokoisia, leftejä ja righteja. Hyvä kombinaatio pakkeja.

Suomi purkaa taas USA-pelin Laten ja Jeren johdolla. Otetaan siitä oppia. Oma tekeminen on tärkeintä, ei tarvitse miettiä mitään muuta ekstraa. Tiivis paketti taas kuten oli USA:aa vastaan ja ammentaa itseluottamus siitä, että lohkovoittaja USA kyettiin kaatamaan. Mennyt on historiaa, mutta siitä kannattaa kuitenkin ottaa oppia. Se on fakta, että Leijonat näytti, että pystyy pelaamaan huipputasolla ja voittaa. Hyvät lähtökohdat peliin.

Komppaan vielä, että torstaina ei tullut kuin yksi typerä jäähy, lauantaina ei saa sitten tulla yhtään.

[nosto tasoitus=”vasen”]”Yksikään ulkopuolinen juttu ei saa vaikuttaa peliin. Jos pelissä tapahtuu jotain, ei saa jäädä paskaan makaamaan, vaan mennä eteenpäin.”[/nosto]

Nostetaan vielä yksi pelaaja, joka ei ole otsikoissa paistatellut. Topi Jaakolan torstaista peliä oli ilo katsella. Se oli yksi hänen parhaistaan. Pelasi järkevästi ja simppelistä. Nosti tasonsa taas uudelle levelille ja pelaa omilla vahvuuksillaan.

Ruotsissa puhutaan, että Leijonat tulee vastaan ja ne taistelee. Sen ne tietää. Pidetään siitä huoli, että he saavat sen taistelun ja ollaan valmiina, kun kiekko putoaa jäähän.

Tärkeää on, että menee eteenpäin ottelu ottelulta. Yksikään ulkopuolinen juttu ei saa vaikuttaa peliin. Jos pelissä tapahtuu jotain, ei saa jäädä paskaan makaamaan, vaan mennä eteenpäin. Oma juttu kuntoon. Leijonilla on hyvä flow ja tulee hieno taistelu.

Timo Jutila

Timo Jutila voitti vuonna 1995 Leijonien kapteenina ja keväällä 2011 joukkueenjohtajana MM-kultaa. MM-kisojen aikana saamme SuomiKiekko-sivustolla nauttia ”Jutin Ylämummo” -palstan myötä miehen videoista ja teksteistä (uutinen).