Ruotsin pääsarjan SHL:n runkosarjan voittanut, mutta pudotuspeleissä tylysti puolivälierissä Brynäsille pudonnut Växjö Lakers on ilmoittanut verkkosivuillaan torstaina, että neljä kuluneen kauden ulkomaalaisvahvistusta jatkaa uusiin maisemiin.

Hyökkääjien Jeff Tambellinin ja Josh Hennessyn lisäksi entisen suomalaisen NHL-tähden Ville Leinon ura Växjössä on tullut päätökseen. Lisäksi joukkueen tähtipuolustaja Nick Bailen on jatkamassa uraansa KHL:ssä.

– Jeffillä, Joshilla ja Villellä kaikilla kolmella oli päättyvät sopimukset, joita emme nykyisessä tilanteessamme aio jatkaa. Nick puolestaan aikoo käyttää sopimuksessa olleen KHL-pykälän ja aikoo siitä syystä lähteä, seuran urheilujohtaja Henrik Evertsson sanoo tiedotteessa.

33-vuotias Leino saapui Växjön riveihin kesken viime kauden. Ajoittain hyviä otteita esittänyt kiekkotaituri ei löytänyt tasaisuutta tehopisteisiinsä. Tällä kaudella Leino viimeisteli runkosarjassa 23 tehopistettä 44 ottelussa.

Leino tienaa edelleen yli miljoona dollaria vuodessa NHL-seura Buffalo Sabresista, jonka kanssa hän purki sopimuksensa vuonna 2014.