Pelaajaurallaan pitkään NHL-seura Philadelphia Flyersia edustanut ja myöhemmin seuran kykyjenetsijänä toiminut Ilkka Sinisalo on kuollut.

Flyers tiedotti asiasta keskiviikkona illalla Suomen aikaan.

Sinisalo nukkui pois tänään aamulla Suomessa. Hän oli 58-vuotias.

Pelaajaurallaan Sinisalo oli voittamassa SM-kultaa HIFK:n kanssa kaudella 1979-80.

Syksyllä 1981 Sinisalo matkasi Philadelphiaan, missä hän edusti Flyersia yhteensä yhdeksän kauden ajan. Tämän jälkeen ura jatkui taalajäillä Minnesota North Starsin ja Los Angeles Kingsin riveissä.

Suomeen Sinisalo palasi vuonna 1992. Sen jälkeen Sinisalo edusti SM-liigassa HPK:ta, Ilvestä ja Kiekko-Espoota. Pelaajaura Sinisalolla päättyi kauteen 1995-96.

Sinisalo ehti ensin toimia vuoden ajan Kiekko-Espoon toimitusjohtajana, minkä jälkeen seuran nimeksi tuli Blues. Siellä Sinisalo toimi vielä vuoden ajan toimitusjohtajana.

Sinisalo toimi kykyjenetsijänä San Jose Sharksille vuodet 1998-2000.

Flyersissa Sinisalo oli Euroopan kykyjenetsijä vuodesta 2004 aina tähän päivämäärään saakka.

– Ilkka oli todellinen ystävä ja lojaali jäsen Flyersin organisaatiossa. Hän antoi suuren panoksen niin pitkäaikaisena scouttina kuin pelaajana. Mikä tärkeintä, kaikki jotka tiesivät hänet, tiesivät myös sen, miten mahtava ihminen, mahtava aviomies, isä ja isoisä hän olikaan. Häntä ja hänen ystävyyttä jäämme syvästi kaipaamaan. Ajatuksemme ovat hänen perheensä luona, Flyersin presidentti Paul Holmgren toteaa Flyersin tiedotteessa.

– Ilkka oli erittäin hyvä pelaaja, mahtava joukkuetoveri, huikea persoona ja huima ystävä meille kaikille. Meillä oli mahdollisuus työskennellä hänen kanssaan monien vuosien ajan ja jäämme kaikki kaipaamaan häntä, Flyersin GM Ron Hextall tuumaa.