Ässät on tiedottanut uusista pelaajasopimuksista.

Pataseuran riveissä ensi kaudella pelaavat maalivahti Henri Kiviaho, puolustaja Kristian Tuohilampi sekä hyökkääjät Sami Lähteenmäki ja Matti Lamberg.

Kiviaho siirtyy Poriin Ässien yhteistyöseura Dallas Starsin organisaatiosta. Hän pelasi kuluneella kaudella vain yhden ottelun. Loukkaantumisesta viime kaudella kärsinyt Kiviaho on edustanut Liigassa aikaisemmin Ilvestä ja KalPaa.

– Kiviaho on isokokoinen maalivahti, joka pääsee nyt maalivahtivalmentajamme Jaakko Rosendahlin valmennukseen. Hänellä on paikat kunnossa ja potentiaalia on, Ässien urheilujohtaja Jari Korpisalo kommentoi tiedotteessa.

Lähteenmäki edusti Ässiä kausina 2012-2015. Pari viime kautta hyökkääjä viiletti Lukon nutussa. Tehokkaimmalla kaudellaan Lähteenmäki iski Ässille 42 pelissä saldon 10+19=29.

– Lähteenmäki on kovan luokan paluumuuttaja. Hän tuo joukkueeseen kokemusta, ratkaisuvoimaa sekä monipuolisuutta. Meille oli iso asia, että hän halusi tulla pelaamaan Poriin, Korpisalo toteaa.

Lamberg siirtyy Poriin Vaasan Sportista, jonka riveissä hyökkääjä pelasi viime kaudella 34 ottelua tehoin 4+3=7. Tuohilampi siirtyy Ässiin Mestiksestä, jossa hän pelasi TuTon riveissä viime kaudella 41 ottelua tehoin 7+14=21.